Med sine årlige konserter i Knarrlagsundet, og opptredener påFrøyafestivalen også tidligere, er øyværingene familiære med Åge Aleksandersenog Sambandet. Åge og co er også familiære med oss. Og etter den to timers paradenmed hitlåter og spesialønsker i går kveld, er det sannelig ikke lett å si noesom ikke er blitt sagt etter de foregående konsertene.

De åpnet med to festslagere i Din dag og Suttekluten, før delokket fram lightere og klumper i halsen med Lys og varme. Og så fulgte ei Bestof-liste med de låtene vi forventer å få, ispedd noen spesialønsker ogoverraskelser.

Da Åge og hele bandet tok imot publikums hyllest fremst på scenenetter Rio de Janeiro, kunne vi gått mette heim. Men så tonet det suverenegitarriffet på Levva livet sakte fram fra Åges gitar, og allsangen var i gang.

«Vi bestemmer tempo her», ropte Åge, og så dro de i gang med enskikkelig rockenroll-avslutning med Levva Livet ispedd gammelrock-klassikerenTwist and Shout.

Åge er seks år yngre enn Mick Jagger, ogSambandet har en betraktelig lavere snittalder enn Rolling Stones. Vi harderfor lov til å håpe at Åge kommer tilbake og gir oss det vi vil ha - minst engang i året de nærmeste tiåra.

Disse låtene ble spilt under fredagens konsert:

Din dag

Suttekluten

Lys og varme

Rosalina

Total kapitulasjon

Fremmed fugl

Danserinnen

Fire pils og en pizza

Hvis du rekke ut ei hand

24.12

Hold fast

Alkymisten

Dekksguten

Bedre enn de fleste (ispedd Julekveld i skogen og Down in the New Orleans)

Norge mitt Norge

Dains med dæ

Rio de Janeiro

Levva Livet/ Twist and shout