De visste ikke det, pensjonistene fra omsorgsboligene på Saupstad, Havstein, Munkvoll og Kystad at været var det samme grå på Frøya som i Trondheim da de forlot byen, men de kunne i det minste glede seg over sola da de kom til Frøya.

- Vi tar dem med på en del slike turer, og nå var det noen som ønsket seg til Frøya, for der hadde de ikke vært før, forteller miljøvert Anne Grethe Opland.

Og Frøya ble det, med en gitarspillende sjåfør bak rattet og med den utflytta sørburøyværingen Dagfinn Gården som veiviser. Dagfinn har spilt mye for passasjerene på ulike arrangment, og kunne skreddersy et repertoar han visste de likte.

God middag og service

-Vi stoppa på Uttian-brua slik at jeg kunne peke utover mot Froan og fortelle dem hvor jeg kommer fra, ler Dagfinn, som har spilt litt for dem under bussturen.

Turen var et samarbeid mellom kulturenheten i Trondheim kommune og miljøverter fra ulike omsorgsboliger.

Da de ankom Frøya tok de først turen ut mot storhavet på Titran, før de kjørte rundt resten av øya. På Sistranda passet mange av dem på å se innom husflidsbutikken Frøyværingen hvor de sikret seg håndlagde suvenirer, etter en bedre middag på hotellet.

- Der fikk vi kjempegod mat og svært god service. Et Frøyabesøk frister så absolutt til gjentakelse, sier miljøvert Opland, mens resten av de nesten førti smiler og er enige.