Kystkultustedet Hopsjøbrygga på Melandsjøen starter sommersesongen sin med dansefest nå i helga, og fra neste uke åpner også restauranten, hvalfangstmuseet og krambua.

- Tradisjonen tro åpner Hopsjøbrygga opp portene for den årlige sommersesongen etter skoleslutt. I helga kommer dansebandet Bjørns orkester og skal sørge for å få gjestene i stemning med sommerdans. Den store sommervarmen lar vente på seg, så bryggedansen vil nok gå innendørs denne helga også, sier Tom Skare ved Hopsjøbrygga.

Ny restaurantsjef

Jan Egil Sigurdsen er fortsatt sjefskokk på Hopsjøbrygga mens Patrik Starborg er skiftleder i restauranten.

- På førstkommende onsdag vil vi under rekeaften også prøve oss med musikkquis på kvelden og det vil vi ha flere kvelder i sommer, forteller Skare.

Hvalfangstmuseet i andre etasje over restauranten er også åpen daglig, det samme gjelder den gamle Krambua.

- Her der det fylt opp med varer for sesongen og krambubetjeningen står klar for å fylle spissposer med gammeldags godteri og andre fine varer. Krambua er veldig mye besøkt og et yndet utfartsmål for både ung og gammel, sier Skare.

Reduserte Hopsjødager

Hopsjødagene kommer som vanlig i uke 29, men i år vil disse holdes kun i to dager, forteller han, med fredag 22.7 som barnas dag og lørdag 23.7 som familiens dag. Likevel:

- Det blir mye spennende og unik underholdning på dagtid, samt kveldsdans og åpen brygge med musikk av bandene UFO og Contrazt. Nå håper vi bare sommervarmen kommer til Hitra og Frøya slik at alle hyttefolk, turister og fastboende kommer seg ut til dette vakre øyriket og benytter seg av alle gode sommertilbud her. Vi håper å se mange her i sommer, sier de.