Hvilken dag! Selv om kalenderen sier at vi har startet på høsten, var det mest sannsynlig sommerlige tjue grader turgåerne fikk oppleve fra veiens ende på Kvisten og ut til Kvistalykta. Det var bare å vrenge av seg jakker og gensere, og nyte det som kanskje er den siste resten av en fantastisk sommer. Blide fjes og store smil overalt, og selv ikke vanskelige spørsmål på "turtippen" klarte å ødelegge det gode humøret.

I en kommentar her på lokalavisa hadde noen antydet at Frøya Turlag kunne funnet et mer spennede turmål. Oppmøtet tydet på at det var mange som var uenige i det utsagnet, og vi kunne heller ikke se et eneste menneske som kjedet seg. Ungene hoppet og spratt fra berg til berg, kastet småstein i dammene, eller de bare koste seg med livlig prat og medbragt mat og drikke, i likhet med de voksne.

Det nydelige været gjorde sitt til at mange tilbragte lang tid ved lykta på Kvisten denne søndags formiddagen, før de ruslet den greie løypa tilbake igjen. En del av turgåerne var tyngre lastet på hjemtur enn da de gikk til lykta, ettersom de hadde fylt opp mange sekker med sjøbåren søppel. En flott dag for turdeltakerne, og en flott dag for naturen.

Har du også bilder fra din tur på Kom deg ut-dagen? Del dem med lokalavisas lesere. Send til post@hitra-froya.no. Mobilbilder kan sendes med kodeord HF TIPS til nr. 2399