Utihavet på Mausund har søkt om 100.000 kroner i festivalstøtte fra Frøya kommune. Festivalen dras i gang allerede førstkommende onsdag.

I forrige uke skulle søknaden deres behandles i formannskapet. Rådmannen var innstilt på at Utihavet får de 100.000 kronene som gjenstår fra kommunens pott til festivalstøtte, etter at Frøyafestivalen er tildelt 175.000 kroner.

Men formannskapet valgte å utsette saken.

- Det ble spurt om festivalstøtten var utlyst, og det kom fram at det var den ikke. Og i følge reglementet skal det utlyses. Vi vet jo ikke om det er andre som har tenkt å søke, så vi kunne rett og slett ikke behandle saken. Suladagene ble jo arrangert sist helg. Vi vet ikke om de definerer seg som festival, men vi må uansett holde det åpent om det kan komme flere søknader. Men vi er positive til Utihavet, og arrangørene skal være meddelt hvorfor vi ikke kunne behandle søknaden nå, sier ordfører Berit Flåmo.

Utihavet startet onsdag med første dag av havfiskekonkurransen, og med underholdning og kafe i Kjeila (Mausund havn). Videre blir det mausundbasar/kulturkveld torsdag, og barnas dag fredag. De store navnene på plakaten opptrer i helga: Børge Pedersen og Staut på fredag, Valkyrian Allstart og Terje Tysland på lørdag.