Han har også flere deltagelser i UKM bak seg. Det siste året har han studert ved Trøndertun folkehøgskole som ligger i Melhus kommune sør for Trondheim. Denne skolen er kjent for sin høye kvalitet, og speidere fra både LIPA og Leeds College of Music tar gjerne turen for å se etter nye talenter.

- Både LIPA og Leeds arrangerer audition på Trøndertun. Folkehøgskolen på Melhus er en av svært få steder utenfor England prestisjeskolene besøker, forteller Jonas.

Gitar og vokal

Den unge musikeren har deltatt på begge disse auditionene, og det er utvilsom at Jonas er full av talent. Både LIPA og Leeds College of Music ønsker ham velkommen som student.

- Ja, jeg har kommet inn på begge skolene, bekrefter Jonas.

- På LIPA kom jeg inn på gitarstudiet. Jeg hadde også tenkt å søke meg inn på gitarstudiet på skolen i Leeds, men ble anbefalt å prøve meg på vokal. Det gjorde jeg, og kom inn!

I tenkeboksen

Med innpass på to prestisjeskoler er det med andre ord et luksusproblem Jonas har å sysle med for tiden.

- Det er ikke sikkert jeg velger noen av dem. Det er jo et økonomisk aspekt ved å akseptere en slik plass. I tillegg til skolepenger vil det naturligvis koste og både bo og leve i England i tre år, forklarer Jonas som også sysler med tanken om et litt ”safere” alternativ.

Jobber hardt

- Jeg har fortsatt noen uker å bestemme meg på. Musikkvitenskap ved NTNU er også en mulighet, og jobber nå hardt i mot opptaksprøvene. Dette er et vanskelig studie å komme inn på, presiserer Jonas Peitersen.

Men uansett hvilken avgjørelse han faller ned på når han kommer ut av tenkeboksen, er det en anerkjennelse i seg selv å bli tatt inn ved to skoler i England med internasjonal anseelse.