Uttrykket «hopp i havet» kan komme til å gi deg en kald fornøyelse i den kommende tiden. Selv om badetemperaturen ikke er på sommernivå, utfordrer folk hverandre til å hoppe i havet innen 24 timer. Hvis du ikke gjennomfører, blir du skyldig en six-pack med øl, ei flaske vin eller andre straffer som svir på pungen.

- Ville irritere

- Må bare hoppe

Siv Moen som er lærer ved Hitra Ungdomsskole kunne ikke være noe dårligere enn svigersønnen. Hun hoppet også i havet fra sin egen båt ved Fillan.  - Du kan ikke bare stikke tåa nedi for da gjør du det ikke. Så bare ta sats og hopp, er hennes spreke oppfordring. Hun forventer at vennene hun har utfordret også tar utfordringen med strake bein og svalestup.  - Men det var rimelig iskaldt ja, innrømmer hun. Sjekk hennes hyl opp til høyre eller nederst i saken.

Canada-trend?

Det er uvist hvor utfordringen stammer fra, men mest sannsynlig starten den i Canada, sprede seg til Færøyene og så til Nord-Norge, i følge Nordlys. Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort måtte også hoppe i havet, men da på grunn av en annen utfordring.  Men trenden viser ingen tegn til å sakne ned farten og har fått oppmerksomhet i hele Norge. Faren for å hoppe i havet er dermed høyst oppegående på Hitra og Frøya også. HAR DU SELV ELLER KJENNER DU NOEN SOM HAR HOPPET I HAVET? DEL DIN OPPLEVELSE MED OSS I KOMMENTARFELTET OG PÅ VÅR FACEBOOKSIDE.