I forberedelsene til årets ”Ta sjansen” som arrangeres på Tungtvågvannet på Frøya, hadde de egentlig tenkt å ha en rampe på 30 meter. Her skulle selvlagde båter konkurrere om å komme først til bøya, som ligger et stykke fra land.

 - Vi måtte faktisk ta rampa ned til 16 meter som den er nå. Det handler jo om å komme seg raskest mulig til bøya, men med den vinkelen vi hadde, så gikk det faktisk for fort, forteller Aleksander Søreng.

- Men det skal fortsatt være mulig å få god nok fart her, forsikrer han, og slår neven i stålrampa.

Flere utbedringer [M1]

En kiosk vil være åpen for arrangementet og det er mulig å låne kano gratis, så lenge man padler dem tilbake igjen.

Det jobbes også med et rekkverk ut i bukta for å gjøre det mulig for handikappede å bade i nærheten, hvis de ønsker.

 - I fjor kom det 600 personer til tross for at vi hadde dårlig vær. Men tidligere har det vært oppe i 1000. Vi håper været slår til og mange kommer, sier Søreng.

- Ellers er det 2000 kroner i premie for vinneren av ”Ta sjansen”, men vi har også samme pengepremie for årets fiasko og mest kreative båt, så her er det mange muligheter, lokker han.

- Skal fikse transport, hvis de stiller med båt

Så langt i år er det 8 påmeldte båter, mot 16 som stilte til start i fjor. Men det stresser ikke Søreng.

- Mange melder seg på i dagene før racet begynner. Det så vi i fjor også, så det vil bli langt flere.

 -  Vi jobber blant annet med å få med ”ut i havet”-festivalen til å lage seg en båt. Og skal prøve å få til transport for Bogøya og Sula, hvis folk stiller med båt og noen sponsorer vil bidra til hentingen. Vi håper flere bedrifter vil stille med lag, fordi dette blir en gøy opplevelse for hele familien, oppfordrer han.

Og lørdag 21 juni klokken 14.00 vil nok både båter og folk bli våte. For mer informasjon, se Klubben Grendalag sin facebookside.

Her skal folk sendes ut i vannet.