Sist søndag ble den første trimkassen som skal inneholde bingotall hengt opp på trimhytta på Nesset. To dager seinere svingte Frøya Turlags leder Gunhild Riiber drillen igjen og fikk på plass kassen ved busslomma på Dyrvik, og på Auto-kraft. Vivian Sørdal og Lena Annie Østheim har tatt ansvaret for å legge nedi bingotallene på sistnevnte kasse på Sistranda, mens Edith Tanke Hallaren og Vilma Viskas tar på seg og følge opp hver sin kasse på Nesset og på Dyrvik.

Trimbingoen starter førstkommende søndag, og før helga er det mulig å kjøpe trimbingo-lodd på Poeten Bok & leker. Bokhandelen tar loddsalget som sin del av dugnadsinnsatsen, uten å tjene noe på det selv.

- Flere har kontaktet oss og spurt om å få gi en skjerv. De som ønsker det kan betale inn på kontoen vår, og merke bidraget Frøya Turlag, sier Gunhild Riiber.

Pengene som kommer inn i forbindelse med bingoen, vil gå inn i det store bli-kjent-med-Frøya-prosjektet "Frøyavandrer".

Mange vinnersjanser

Trimbingo-loddene selges i pakker på fem lodd, og de første seks tallene til bingoen blir lagt ut før helga, så kommer det seks nye tall ukentlig i fire uker til. Deretter blir det fem nye tall hver uke i tre uker framover.

- Alle bingotallene blir liggende i kassene gjennom hele perioden, som avsluttes 4. mai. Slik får også de som er seint ute med å kjøpe bingo-lodd, samme sjanse til å vinne som de som kaster seg på moroa fra starten, smiler Gunhild Riiber.

- Men det er et begrenset antall trimbingo-lodd som er til salgs, så det kan være lurt å være tidlig ute, legger hun til.

Den som kan plotte inn alle bingotallene på en av loddene sine stikker av med førstepremien. Det er også tre premier for de som har fått to vannrette rekker utfylt, og hele tyve premier for enrekkers bingo.

Motivasjonsfaktor

- Til sammen er det altså 24 premier. De som får bingo må ta bilde av vinnerbrettet og sende meg på MMS, slik at jeg får oversikt over hvem som har vunnet. Deretter gir jeg beskjed til bokhandelen hvor loddene er kjøpt, og så kan de hente premiene sine der i mai, sier Gunhild Riiber.

Turlaget ser for seg at det kan arrangeres trimbing langs gangveien flere ganger, og at konseptet også kan flyttes til andre turløyper.

- Mange får den ekstra lille nødvendige dytten til å gjøre hverdagsturen for å gå seg frisk og glad av slike små tiltak. Det ligger også ei turbok i hver kasse, som turgåerne kan skrive navnet sitt i. Et navnetrekk som dokumenterer turen, kan også friste flere til å gå. Da kan de også sette seg mål om å slå sin egen ukes, eller måneds "tur-rekord". Sånn sett både tror og håper vi at trimbingoen og turboka kan motivere, sier leder i Frøya Turlag, Gunhild Riiber.