Denne uka presenterte elevene ved 9. trinn på Sistranda yrkene de fikk prøve i arbeidsuka, og flere kan fortelle at de har funnet drømmeyrket sitt. Ønskejobben finnes overalt, for noen innen omsorg, andre i oppdrettsnæringen.

Som ventet valgte en del av dem arbeidsplassen til en av foreldrene i arbeidsuka.  Og ikke uventet ble det mange som prøvde seg innen omsorgsyrker, enten det var med barn eller eldre. Det er heller ingen overraskelse at en stor andel prøvde seg i de ulike oppdrettsselskapene. Det som kan overraske litt, er at mange hevder de fant drømmejobben, og trolig vil utdanne seg i retning av yrket de prøvde seg i.

Interessant

Henrik Raanes og Jonas Gipling var utplassert i Kultur- og kompetansesenteret, hvor de fikk lære om lys og lyd.

⁃ Vi fikk være med og hjepe til under musikalen til Frøya videregående skole, og det var veldig interessant. Det var artig å lære hva vi kan gjøre med lyset og lyden, smiler Jonas Gipling fornøyd.

Flere barnehager hadde besøk av ivrige elever. Ida Reppe Johansen, Emma Hansen og Hedda Bremnes hadde valgt Kystbarnehagen på Sistranda.

⁃ Vi skulle gjerne hatt ei uke til, stråler Emma.

⁃ Det er morsomt å være sammen med barn, sier Hedda.

⁃ Og du vet du gjør noe bra, når ungene kommer springende og gir deg en klem, ler Ida.

Ble overbevist

Sigurd Hammervik og Robin Stordahl har begge vært utplassert ved Måsøval Fiskeoppdrett.

⁃ Det var en fin arbeidsplass, men vi er usikre på om det er med dette vi vil jobbe seinere. Nå har vi i alle fall prøvd det, sier guttene.

En som ble sikker på at han havnet på riktig hylle, er Jørgen Ulseth Ervik, som valgte familiebedriften «Erviks laks og ørret».

⁃ Jeg var usikker på om jeg ville bli røkter før jeg var der, men nå er jeg sikker. Jeg stortrivdes med mange ulike arbeidsoppgaver, sier han.

Vi fant også en ung gutt som prøvde seg som tømrer i farens bedrift «Dag Inge Mathissen».

⁃ Men jeg er usikker på om dette er det riktige yrket for meg, sier Sander Bekken Mathissen.

(Lokalavisa kommer med flere elev-presentasjoner.)