Stine Hole Ulla (17) fra Sykkylven er kåret til vinneren av årets utgave av "Norske Talenter", foran Navid Rezvani (29) fra Oslo og Anders (29) fra Hitra. Selv om Anders har uttrykt et sterkt ønske om å vinne, er det ikke så veldig sterk skuffelse å spore når vi møter ham bak scenen på Christiania Teater rett etter sending.

Vemodig å skilles fra gjengen

- Nå skal jeg roe ned og ta en fest, sier Anders i kaoset, før han snakker om vennskapet som har oppstått mellom de tre finalistene.

- Det blir vemodig ikke å treffe gjengen igjen på daglig basis, sier han.

- Hva gjør du framover nå?

- Jeg skal ta en dag av gangen. I kveld skal vi ta en fest. Det har vært innholdsrike dager, jeg har møtt veldig mange og ulike folk. Høydepunktet var semifinalen da Navid dansa så blodet spruta - da satt jeg på bakrommet og grei. Jeg var også blant i "auan" da Stine sang, forteller hitterværingen.

Storskryt fra dommerne

Anders syns det har vært stas med tilbakemeldingene fra dommerne. I kveld ble han for eksempel sammenlignet med Bob Dylan. Her er litt av skrytet fra dommerne:

Adil: I love you, man! Er det mulig å få kjøpt musikken din på Wimp eller Spotify?

Alex: Den ene låta slår den andre! Du er Norges svar på Bob Dylan.

Mia: Du skal selge plater så det ljomer etter!

- Det har også vært artig med tilbakemeldinger fra folk på gata. Jeg må rette en tusen, tusen takk til alle dem som har stemt på meg. Og dem som har møtt opp her, skal jeg takke personlig, sier Anders.

Erfaring fra UKM

- Tror du din deltakelse kan inspirere ungdom på Hitra og Frøya?

- Det er artig hvis unge blir inspirert av dette. Jeg har kjent på mange av de samme følelsene rundt "Norske Talenter" som da jeg deltok i Ungdommens Kulturmønstring. Kommunene på Hitra og Frøya er flinke til å støtte opp under arbeidet med barn og unge. Støtte og oppmuntring gir erfaring og det motet som trengs for å gå på scenen. Det er en stor seier å være med, å i det hele tatt tore melde seg på. Det som er bra med "Norske Talenter" at man kan være seg selv og gjøre det man selv vil.

Så ble det finalefest

- Hva har du lært?

- Jeg har lært mye om sminke og kameraer. Det har vært artig å se hvordan man lager slike store produksjoner, sier Anders.

... Og det var det vi rakk før lokalavisa Hitra-Frøya ble satt på gangen. For utover kvelden skal TV2 ha sin egen fest for finalistene.