Her kommer første bulletin fra Bremen, forteller Anne Katrine Finne, som reiser sammen med Sistranda mannskor:

Etter en lang reise på 13  timer ankom vi Bremen torsdag kveld, 1. august. Fredagen opprant med strålende sol, og etter hvert 38 grader!  Korets første konsert ble holdt på et torg i Bremen, det var stort sett vi ledsagere (10 stk) som var entusiastiske tilhørere. De 20 sangerne tok det som en oppvarming, og så gikk turen med egen buss til storbyen Hamburg.

At det er en av verdens største havnebyer forsto vi da vi så alle de kjempesvære kranene og containerskipene, imponerende!

Vi tok en båttur på Elben, godt med litt bris i varmen. Så hadde gutta sin andre konsert, på kaia foran et stort seilskip. De var kledt i gule t-skjorter, riktig fine og lett å få øye på. Publikum klappet og var fornøyd.

Den siste av dagens konserter var i den norske sjømannskirka. Der ble vi tatt godt imot av prest Vidar Svarva og hans stab. Det ble en veldig fin konsert med negro spirituals, salmer og en shanty til slutt. Mye folk, alle fornøyde. Egentlig en bragd av koret i slik varme. Mange våte skjorter.

I morgen lørdag begynner alvoret med Maritim Festival i Bremen- Vegesack, der Sistranda mannskor er det eneste gjestekontoret fra Norden.

Sistranda mannskor synger i sjømannskirka i Hamburd (Foto: Anne Katrine Finne)