- Det er de lokale bøkene som går best. Og den siste som har solgt så mye på kort tid, må være Birger Sivertsens «Storsmuglere på Frøya», sier Annfrid Edvartsen på Poeten.

På to uker har Poeten bokhandel på Sistranda solgt 60 eksemplarer av Sølvi Skarsvågs kokebok «Mat æ lage på Frøya». Dette var før forfatteren var tilstede og signerte bøker sist lørdag.

- Nå har jeg vel passert 100 solgte bøker totalt, forteller forfatteren selv.

I løpet av kort tid vil det ha kommet to kokebøker med lokale retter fra Frøya. Sølvi Skarsvåg var først ute. Men førstkommende torsdag kommer elevbedriften «Rett fra havet» sin bok. Sist lørdag hadde de felles presentasjon under Frøyadagene. Og elevenes bok har allerde før den kommer ut, blitt en salgssuksess.

- Vi har tatt imot bestillinger, og har bestilling på 500 av de tusen eksemplarene, sier Ole Kristian Hoseth, daglig leder i elevbedriften.

En av de som har bladd gjennom boka, er mesterkokk Inge Johnsen, som var på Frøya under Frøyadagene. Han skriver følgende på sin facebook-side:

«Veldig imponert over jobben elevene på Frøya vgs (...) har laget kokebok. De har jobbet med begrepet "søke gammelt skape nytt." Fortsetter det slik så rekrutterer vi nye kokker som tar våre på vår egen matkultur.»

Kjendiskokk Inge Johnsen skryter av elevenes kokebok