Anmeldelse Skrevet av Andreas Tranås:

Rutete Ninja 2

Rutete Ninja 2 er en animasjonsfilm som hadde norsk premiere den 13. mai. Den er oppfølgeren til Rutete Ninja 1. Den varer i 1 time og 26 minutter, og har fått aldersgrense 12 år på grunn av den grove språkbruken.

Ninjaen er tilbake!

Filmen begynner med skurken Philip Eberfrø, som i forrige film ble fengslet i Thailand, blir fortalt at alle bevisene mot at han “på mystisk vis” har forsvunnet. Dette fører til at han blir løslatt. De neste scenene viser hvordan hovedpersonen Asgeir sitt kjærlighetsliv faller fra hverandre. Da han endelig konfronterer kjæresten med at hun ikke har svart eller tatt kontakt med han, sier hun at hun foretrekker bad boys, noe som Asgeir virkelig ikke er. Men før han rekker å tenke over det som nettopp skjedde, slår lynet ned og en kjent person dukker opp. Nemlig Ninjaen fra film 1. Uten å røpe for mye så er det den samme ninjaen fra forrige film, men han ikke akkurat som du forventer deg. Asgeir og ninjaen finner raskt ut at Philip snart vil bli løslatt, og dette vil de for all del stoppe. Men det er et problem. Hvordan skal de komme seg til Thailand?

Ikke det samme uten Herman Flesvig

I forrige film hadde Herman Flesvig omtrent alle stemmene i filmen, men dessverre ble han ikke med på film 2, noe som var veldig skuffene for mange, inkludert meg selv. Den som tar over for Herman er Jon Sindre Fjellvang. Personlig synes jeg han har gjort en ok jobb. Som regel har han en fin flyt i stemmen og klarer å leve seg inn i karakterene. Men på den annen side blir noen av stemmene så like at det til tider kan være vanskelig å skjønne hvem som snakker dersom man ikke ser karakterene. Dette fører til at enkelte scener ikke blir så morsomme som de kunne ha blitt.

Virkemidler

Musikken i filmen er veldig bra. Den har musikk som passer til nesten alle scenene og ofte kan man føle på stemningen. Noe som denne filmen har gjort som jeg synes er godt gjort er at den har laget hele sanger og musikk som blir brukt som bakgrunnsmusikk eller bare spiller av korte klipp fra hele sanger. Karakterene i filmen er veldig godt animert, og de føles ganske levende.

Totalvurdering

Produsentene har helt klart eksperimentert med mye nytt i denne filmen som jeg ikke skal røpe, men det jeg kan si er at det er noen av karakterene forandrer seg. Det blir brukt flere kameravinkler som tar forskjellige perspektiver. Selv om jeg ikke liker alle forandringene, liker jeg at de eksperimenterer og prøver ut mye nytt.

Terningkast 4

Anmeldelse skrevet av Tobias Haugen Ottestad:

Rutete Ninja 2

Tittel: Rutete Ninja 2

Nasjonalitet: Danmark

Sjanger: Komedie/Action

Produksjonsår: 2022

Regissør: Anders Matthesen.

Aldersgrense: 12 år

Handling:

Handlingen tar plass noen måneder etter den første filmen. Den kriminelle leketøyskaperen Phillip Eberfrø blir sluppet ut av fengsel i Thailand fordi alt bevis mot han har forsvunnet. Hovedkarakteren Asgeir trener til å bli en ninja for å fokusere på noe annet fordi det går ikke så bra mellom han og kjæresten hans Jessica. Når Asgeir finner ut at Phillip Eberfrø har sluppet ut av fengsel drar han og hans levende ninjadukke til Thailand i håp om å få stoppet kriminaliteten hans en gang for alle.

Stemmeskuespillere:

I den forrige filmen hadde én person (Herman Flesvig) alle stemmene i filmen unntatt en. Til sammen ble det 113 stemmer, men i oppfølgeren ga Herman Flesvig stafettpinnen videre til Jon Sindre Fjellvang som har 17 av stemmene i den nye filmen. De andre stemmeskuespillerne er blant annet Martin Beyer-Olsen, Christian Mikkelsen, Fridtjof Josefsen og Tobias Santelmann. Jeg synes det er litt dumt at Herman Flesvig ikke har stemmene lengre, men de nye stemmeskuespillerne gjør en ganske så bra jobb.

Virkemidler:

Jeg synes animasjonen i filmen var ganske bra. Musikken i filmen var ålreit. Humoren i filmen er veldig bra, men kan noen ganger være litt på kanten/grov. Det er ganske mye banning og stygge ord så anbefales ikke for de aller yngste.

Totalvurdering:

Alt i alt synes jeg det var det en bra film med god humor og bra action. De som lagde filmen, gjorde en god jobb.

Terningkast 4

Anmeldelse skrevet av Mille Akseth:

RUTETE NINJA 2

-En overraskende god oppfølgerfilm!

Handling

I Rutete ninja 2 får vi et gjensyn med hovedpersonen Asgeir og hans venn, den rutete ninjaen. I den første filmen, rutete ninja, sørget de to sammen for at skurken Philip Eberfrø ble buret inne for drap og barnemishandling på lekefabrikken han eide i Thailand. I denne filmen derimot slippes Eberfrø fri etter at de fleste vitnene i saken blir funnet død. Asgeir overtaler familien sin til å dra på ferie til Thailand, og han og den rutete ninjaen starter å lete etter bevis som kan felle Eberfrø nok en gang. Hjemme sliter Asgeir med problemer i forholdet til kjæresten Jessica.

Det tar litt tid før filmen kommer helt i gang, men når den først gjør det er det ikke et minutt som ikke er fylt med spenning og action. Jeg synes regissøren Anders Matthesen har gjort en god jobb med å ha en såpass bra handling i en oppfølgerfilm. Noe som derimot kunne ha vært bedre var oversettelsen. Filmen er originalt på dansk, og noen ganger blir oversettelsen litt dårlig.

Stemmer

Filmen er animert, og i den forrige filmen hadde Herman Flesvig hele 113 forskjellige stemmer. I denne filmen har han blitt erstattet av blant annet Jon Sindre Fjellvang og Tobias Santelmann. Selv om alle dubberne gjør en god jobb, blir det ikke helt den samme effekten som i den første filmen, der Herman Flesvig imponerte stort.

Totalvurdering av filmen:

Jeg likte denne filmen, og ble positivt overrasket. Jeg anbefaler å se den første filmen først hvis du har mulighet, og hvis du likte den tror jeg at denne kommer til å falle i smak også. Filmen har aldersgrense 12 år, og det med god grunn fordi filmen har en del grovt språk.

Jeg tror denne filmen kommer til å bli best likt blant ungdom.

Terningkast:

Sterk  4

Anmeldelse skrevet av Amund Sæther Fjeldvær:

I starten av Rutete Ninja 2 kommer RT (Forkortning av Rutete Ninja som blir brukt i filmen) tilbake for å informere Asgeir at jobben deres ikke er ferdig helt enda. Han forklarer at Philip Eberfrø kommer til å bli løslatt fra fengsel veldig snart, og at de må komme seg til Thailand så fort som mulig for å stoppe han før han slipper unna og gjør flere ulovlige ting. Asgeir overbeviser hele familien til å reise til Thailand for å ta en helt vanlig ferie, men som egentlig er et superviktig oppdrag for heltene våre. Når de kommer fram viser Asgeir veien til et hotell som ligger tilfeldigvis rett ved fengselet Philip Eberfrø blir løslatt fra veldig snart. I løpet av filmen prøver Asgeir enda på å få vinne Jessica, noe som viser seg til å være vanskelig når hun stadig ignorerer han når han prøver å få kontakt.

Jeg føler at flere ganger i filmen har den grovere humor enn det aldersgrensen har satt den til å være. Jeg tenker at 14-15 hadde vært bedre, men det er bare min mening. I filmen brukes også flere ulike skjellsord, som kanskje ikke er så lurt for unge barn å lære seg helt enda.

I den nye filmen har også veldig mange fått nye stemmer, etter som i Rutete Ninja var det Herman Flesvig som spilte inn 113 av de ulike stemmene i filmen, men i Rutete Ninja 2 var han ikke med. Så derfor kan det være litt rart å høre nesten helt andre stemmer, men heldigvis er det ikke noe stor forskjell på de aller fleste. For å være helt ærlig så syns jeg at stemmen til RT var bedre i førstefilmen, men tonefallet er fortsatt nesten helt lik. Nå som dette er en animert film, kan man ikke si så mye om skuespillerne, men de som spilte inn stemmene i filmen, syns jeg gjorde en god jobb.

Alt i alt syns jeg filmen var bra, ikke super bra, men langt fra dårlig. Hvis du leter etter en gøy film for å le av, passer denne ganske godt.  Terningkast 4.