Stephen Ackles feiret i 2020 hele 40 år som artist, og en rekke konserter over hele landet var planlagt og i gang. Erik Bye showene rakk så vidt å besøke noen få byer før Covid-19 traff verden, og Norge stengte ned i mars. Covid-tiden har vært flittig brukt til finsliping av showet og innspilling av utgivelsen ”Stephen Ackles - Et møte med Erik Bye”, som kommer på CD og digitalt i løpet av høsten.

– Sammen med to musikere, tar Stephen Ackles oss med på et spennende møte med globetrotteren, kjendisen, musikeren, sjømannen, journalisten og mennesket Erik Bye. Men sin lune stil og fantastiske sangstemme blir dette et hyggelig møte mellom Stephen, Erik bye og publikum, skriver artisten selv i sin konsertoomtale.

Konserten er en del av Hitra kulturfestival.

– Vi får oppleve en nær og varm hyllest til Norges største og eneste høvding; Erik Bye. Stephen var allerede velkjent hjemme i Brevik da han som femåring sto på søppelkassene og sang «Så spiller vi harmonika». Guttungen nektet å gå i seng før han hadde sett ferdig TV-programmet «Vi går om bord» eller «Lørdagskveld med Erik Bye» på slutten av 60-tallet, tidlig 70-tall.

Erik Bye har vært en stor og viktig del av Stephens 40 år lange karriere som musiker. I tillegg til utallige hyllester i aviser, radio og TV, samarbeidet Erik og Stephen tett de syv siste årene av Byes liv, fram til hans død i 2004. Overskriftene «Kongen møtte høvdingen» gikk igjen i en rekke aviser på den tiden.

Anmeldelser:

Østlandets blad:

”Rockeren Stephen Ackles og eventyreren og visekunstneren Erik Bye - hva kan nå de to ha felles? Ganske mye viste det seg under konserten i Rådhusteatret i Ski. Den lune intimkvelden ble avsluttet med ”Vår Herres klinkekule” og ”Hildringstimen”. Og bekreftet at den nye storkommunen Nordre Follo ikke bare har en ypperlig rocker i sin midte, men også en fremragende visetolker.”

Porsgrunns Dagblad:

”Stephen Ackles er velkjent for sine elleville opptredener med Rock´n´roll og Elvis Presley. Torsdag kveld bergtok han publikum i Ibsenhuset med en rørende hyllest av visesangeren Erik Bye.”