Ute er det ennå mørkt. Maxtrim på Sistranda har åpnet dørene ekstra tidlig for de treningsvillige, som er der kl. 05.30 og trener til kl. 06.30-07.00.

- Vi sender ut noen SMS-er om morgenen for å motivere folk litt ekstra til å komme, forteller banksjef Anders Gåsø hos Sparebank 1, mens han løfter noen vekter.

- Dette funker som en bra motivator for folk og gir oss et bedre samhold på jobb, siden vi møtes på en ny arena, supplerer Eskil Wahl, som er avdelingsleder og megler hos Eiendomsmegler 1 Hitra/Frøya/Snillfjord.

- Hvordan er det å trene så tidlig?

- Det går helt fint. Jeg vet ikke hvor mange lengder jeg svømte tidligere i uken, men jeg svømte i hvert fall en time. Det er ikke verst, sier Knut Sandvik som stiller sporty opp.

- Da må dere legge fra dere Playstationen

Begge kontorene har slått seg sammen etter at Wahl fikk vite at hele Eiendomsmegler 1 i Midt-Norge skulle gjennomføre en såkalt ”helvetesuke”. Ikke ulikt det mange i militæret må igjennom.

De skal stå opp kl 05. Legge seg kl 22. Holde seg unna sosiale medier i arbeidstiden og konsentrere seg om hvilke oppgaver de skal løse. Hele metoden er hentet fra Erik Bertrand Larssens bok ”Helvetesuka”.

- Det handler kort og greit om å være den beste versjonen av seg selv. Holde fokus på hva man holder på med og ikke blir distrahert. Hjemme fikk jeg beskjed om å legge fra meg telefonen på kveldstid. Da måtte jeg utfordre barna til å legge fra seg Playstationen i retur. Men det synes de var ok, ler Wahl.

[M]

Utfordrer flere bedrifter

Så langt har de gått turer, trent på treningsstudio og skal være våkne hele kvelden – såkalt ”døgning”.

- Det spørs om jeg skal være med på døgningen. Jeg gruer meg litt, ler Bjørg Rabben.

- Det virker jo som dere trives godt under ”helvetesuka”. Hva tenker dere om å ta en uke til?

- Hehe, vi gjør nok ikke dette igjen neste uke, men til sommeren kan det nok fungere. Da er det jo lyst og gode muligheter til å trene ute, svarer hun.

Rabben vil anbefale metoden til flere bedrifter hun skal besøke.

- Vi må også benytte anledningen til å utfordre hele redaksjonen til Hitra-Frøya om å gjennomføre sin ”helvetesuke”, gliser en energisk Eskil Wahl før han fortsetter med treningen.