12. september står artisten Reidar Brendeland fra folk-rockbandet Vestlandsfanden i fokus ved Frøya kultur- og kompetansesenter. I en akustisk konsert, men der også artisten, viseskriveren og turnemannen skal presenteres gjennom intervju utført av Tore Strømøy.

- Reidar Brendeland er en visedikter som til nå har vært relativt godt gjemt. Det har Tore Strømøy tenkt å gjøre noe med. Nå skal visene og tekstene bli presentert i sin originale form, slik de ble laget. Hvordan – og hvorfor de ble skrevet. Tore Strømøy skal intervjue, og ved hjelp av visuelle effekter få formidlet hva Reidar Brendeland står for – og det er mye, forteller daglig leder Håvard Dyrø ved kulturhuset.

Vestlandsfanden er et kjent og kjært band i Norge, og gjestet Frøya og Frøyfestivalen så sent som i 2013.

- Låter som «Plukka plommer i Hardanger», og «For livets glade gutter går solen aldri ned» er nok låter de fleste nikker gjenkjennende til, men Reidar Brendeland har faktisk mange hundre viser og sanger på samvittigheten. Mangfoldet, bredden og originaliteten i hans produksjon kommer best frem i en naken akustisk fremførelse, mener Dyrø.

Tema under konserten 12. september blir blant annet skyld og skam behandlet med samme respekt som gudstro og frelse.

- Her får en høre friske historier fra gutta på gulvet. Promillekontroll sammen med en kjent visesanger. Arbeidsmenn- og kvinner som drifter vårt velferdssamfunn, turnehistorier fra Hong Kong, boreplattformer og Svalbard. Reidar Brendeland har besøkt mange av forsamlingslokalene i Norge. Tore Strømøy får Reidar Brendeland til å fortelle fra et 35 år langt turneliv med en sjelden glød, varme og empati. Ofte med et glimt i øyet, spissformulert, men med omtanke for de svake. Jeg tror dette kan bli en litt annerledes type konsert, med et mer intimt og direkte preg. Jeg gleder meg i hvert fall, og sammen med mine kolleger så skal vi varte opp vårt publikum som seg hør og bør på en sensommers lørdagskveld, forteller kulturhus-sjefen.