I helgen gikk Frøyafestivalen av stabelen med en rekke kjente band fra både inn og utland. I tillegg fikk vi servert et kobbel med lokale band.

- Det er litt tidlig å trekke noen konklusjoner på hvordan det hele har gått, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug. -Men, det er den beste line upen av artister vi noen gang har hatt tilføyer han.

I år ble  festivalområdet flyttet til litt lenger ut på Siholmen på Sistranda. Dette har medført at festivalen har fått dobbel så stor plass som tidligere år.

- Vi er veldig fornøyd med den nye festivalplassen i år, det har gitt nye muligheter og mer luft og rom til festivalen.

Stenhaug fortsetter med å skryte av det tekniske ved festivalen. I år har Frøyafestivalen fått med seg en av Norges største lydfirma, "Bright", som har hatt flere store arrangement, blant annet Robbie Williams-konserten i Granåsen.

- Med slike teknikere og så stor scene så gir det mange nye muligheter, sier Stenhaug. Han at når de nå har fått så stor plass og scener så gir det muligheter for å trekke internasjonale navn. I år kunne festivalen her ute i havet varte opp med blant annet 10CC.

- Vi merker at når 10CC og Janove er på plakaten trekker dette flere folk som ikke bor i øyriket.

Det viser seg at de lokale tilskuerene har sviktet i år, men til gjengjeld så har det kommet flere far fastlandet for å oppleve musikken på Festivalen.

- Før i tiden så måtte folk dra helt til Oslo og Bergen for å få med seg de store bandene, nå kan de bare sette seg i bilen en drøy time så får de med seg store show i Granåsen, kanskje begynner publikum å bli litt for bortskjemte, ler Stenhaug.

Han mener også at tilbudet på øyene har blitt veldig bra, så han ser at folk i øyriket kan være mettet på gode musikalske tilbud.

Avslutningsvis poengterer festivalsjefen at det har vært godt besøkt i år også og at det har vært mange høydepunkt i løpet av festivalen.

- Stemningen er det jo aldri noe å klage på, sier han.