Klokka er bikket to en torsdag formiddag, egentlig altfor tidlig på morgenen for musikeren. Grunnen til den ”tidlige” morgenen erfellesøving sammen med tre av Trøndelags mest profilerte musikere.

Ble stoppet på gata

Siden Jektviks deltakelse i Norske talenter på TV2, har han måttetfinne seg i et stort stjerne-stempel. Han har jobbet som artist i flere år, ogpå Hitra har han vært godt kjent som en dyktig musiker i lang tid. Menovergangen fra et beskjedent trubadurliv til å bli hele Norges visesanger varstor. Nå blir Jektvik stoppet på gata at vilt fremmede som ønsker bilde sammenmed ”han som var på TV”.

- Det har stilnet litt nå, heldigvis, forteller Jektvik.

Han har aldri vært komfortabel med kjendisstempelet.

- Men jeg har fått opplæring i hvordan jeg skal forholde meg tilpressen, sier han og ler.

Travel sommer

Frøyafestivalen, Hopsjødagene, Olavsdagene ogVisefestival i Telemark er bare noen av festivalene han spiller på i sommer.  Nylig var han også gjest hos Åge Aleksandersenog Sambandet I Knarrlagsundet. Freag er det klart for Hitrakveld på Hopsjødagene.

- Jeg er beæret over å få være med på så mye spennende. Spesielt staser det å være en del av Visefestivalen i Telemark.

Det siste året har vært spesielt for hitterværingen, og selv ompopulariteten etter TV-deltakelsen var i overkant stor, føler Jektvik at hanbli behandlet mer og mer som en ekte artist.

- Jobbene blir større og større. Og spesielt glad blir jeg for de mangepositive tilbakemeldingene på plata mi, sier Jektvik.

Etter lansering av albumet ”Aill kjeinne aill”, har flere kontaktetJektvik for å fortelle at sangene hans betyr noe for dem.

- Når mine sanger kan ha påvirkning. Og når folk føler at musikken minbetyr noe for livene deres, da er jeg fornøyd, sier han og legger til:

- Det er ikke noe vits å være kjendis, bare for å være kjendis.

Takknemlig for støtten

Støtten og oppbakkingen han har fått fra øyværingene under og etterNorske talenter, er Jektvik veldig takknemlig for. Det er musikken han vilholde med på resten av livet, og nå ser det også ut til at han begynner å finnesitt publikum.