Kakelinne-konserten har siden 1999 vokst og blitt en førjulsattraksjon på innsida. Ildsjelene bak arrangementet har beholdt ånden og grunnstrukturen i konserten, men hvert år kommer det nye gjester og nye overraskelser. Kirken var fullsatt og folk satt på galleriet og på stoler som var satt ut ved siden av benkene.

I år ble alt lyset i kirken slukket og Strand seniorbrass kom gående opp midtgangen mens de nynnet ”Bred dine vide vinger”. Charlotte Audestad var en av hovedgjestene og sang ”Te den som itj gler sæ te jul”, som hun skrev i forbindelse med Kirkens bymisjons aksjon i 2013. Stemmen til Audestad sammen med musikken fra korpset ga en helt spesiell stemning.

Kor og korps

En populær post på programmet er Roar Lyng Celius sitt SSB-kor. I år hadde de øvd inn ”Joy to the world” og de greide å skape en magisk gospel-stemning i kirkerommet. Et høydepunkt for mange er når Kåre Hansen synger ”O helga natt” rett før pausen. I tradisjon tro serveres det kaffe og kaker før lyset igjen slukkes og Ole Haugen skal lese Matja Madonna av Alf Prøysen.

Før den tradisjonelle avslutningen med ”Deilig er jorden”, fikk mange ønsket sitt oppfylt da Hansen, sammen med Roar Lyng Celius og Jarle Nyvoll, framførte ”O helga natt” en gang til.

Ny besøksrekord

I år slo Strand seniorbrass sin egen besøksrekord fra i fjor. Det var over 290 personer på den første forestillingen og over 260 på den siste. Til den første konserten kom det også to busser med over 70 voksne og barn fra asylmottaket i Fillan.