- Sveriges nasjonaldag er fin, men jeg tror ikke det kommer til å bli så fantastisk som Norge sin, sier dirigent i Sundsvall paradeorkester, Peter Tjernberg. Korpset har vært flere ganger på Frøya, og spilte her i formiddag. I ettermiddag tok svenskene turen også til Hitra i år.

I fjor reddet Strand skolekorps feiringen av Sveriges nasjonaldag i Sundsvall. Planen var å reise til Voss på korpstur, men de ble forhindret av været. Etter noen telefoner til bekjente i Sverige dro korpset til Sundsvall. Der ble de godt tatt i mot, og steppet inn for Sundsvall paradeorkester på nasjonaldagen

Da de i dag gjestet Strand, vartet Sundsvall paradeorkester opp med et variert repertoar der de spilte flere marsjer; en låt fra sent på 70-tallet og sangen ”Happy” fra filmen ”Grusomme meg 2”. Det var ekstra stas da korpset spilte ”Norge i rødt, hvitt og blått”.

I morgen drar paradeorkesteret til Trondheim for å oppleve Nidarosdomen og spise pizza i Tyholt-tårnet. Korpset består av 49 deltakere og 39 av dem har blitt med på turen til Norge.

- Det er veldig moro at de kom til Norge, og veldig bra at de kunne hjelpe grendene som ikke har korps med korpsmusikk på 17. mai, sier dirigent i Strand skolekorps, Kjell Roar Sæther.

Sæther forteller at Strand skolekorps og Strand seniorbrass hadde veldig lyst til at korpset skulle marsjere sammen med dem fra kirken til Strand oppvekstsenter, noe de dessverre ikke fikk til.

- Korpset er hjertelig velkommen også neste år, sier Sæther.