Kulturopplevelsene står i kø i øyregionen. Det er nesten så det blir vanskelig å velge hva man skal delta på, alt etter personlig interesse og tykkelse på lommeboka. I forrige uke var det K. M. Myrland som trakk sine fans til storsalen på Frøya. I kveld var det Ola Bremnes.

Undertegnede tror Bremnes har mange tilhengere, etter sine mange år i musikkbransjen. Ola Bremnes er storebroren til den minst like kjente Kari Bremnes, og den nesten like kjente lillebroren ved navn Lars. Det mange kanskje ikke vet, er at det er faren deres, Ole H. Bremnes, som har klekket ut mange at de vakre tekstene visene deres er basert på.

Har du fyr?

Ola Bremnes har gitt ut en rekke plater, både alene og sammen med andre musikere. Han har også fått en rekke priser og utmerkelser i sin lange musikerkarriere.

Den siste store slageren hans er «Har du fyr?». Sangen skrev han da han lå alvorlig syk på et sykehus i USA. Men det var bandet «Hekla stålstrenger», som gjorde visa til en enorm hit, som i en periode ble sendt flere ganger daglig på radio. Og det var først etter at «Hekla Stålstrenger» gjorde den kjent, at Ola Bremnes klarte å framføre den vakre visa selv.

KØ: Mange ville sikre seg både plate og autograf etter konserten med Ola Bremnes.

Kommunikasjon

De mange frammøtte denne fredagskvelden hadde helt sikkert et håp om at Ola Bremnes skulle synge nettopp «Har du fyr». Og Bremnes skuffet ikke. Han startet så vakkert med linjene «Velkommen i hus, du har gått langt», og på tampen av konserten takket han publikum med «Tenk at du kom». Mellom disse sangene serverte han en mengde nydelige viser, på sin lune måte, og med sin flotte stemme.

Han hadde også en egen evne til å kommunisere med de som hadde kommet for å høre på ham, og han fikk hele salen til å le da han fortalte om den lange turen fra Ørlandet til Frøya.

⁃ Underveis til Frøya kom vinteren, og da vi kom til hotellet var det alt blitt jul, sa musikeren, og fortalte om et julepyntet hotell med nisser og julemusikk.

Han takket ellers for mottakelsen på Frøya, og ikke minst takket han de som styrte med lyden og lyset i kulturhuset.

KØ: Mange ville sikre seg både plate og autograf etter konserten med Ola Bremnes.

Sang om sola

Publikum sang villig med på «Folk i husan», som for øvrig var det aller første av farens mange fine dikt som Ola Bremnes tonesatte. Sangene hans forteller om en artist nær knyttet til kysten og havet, og om de små og store tingene i livet. At sola vender tilbake på kjøkkenbenken etter flere måneders fravær, ja sånt kan Ola Bremnes skrive en nydelig sang om.

Tilhørerne klappet taktfast da han sang «Mi pia, din gutt», sangen som ble kjempepopulær i 2004 og lå hele 95 uker på Norsktoppen. Hvor lenge den kunne vært med om ikke Norsktoppen hadde blitt lagt ned får vi aldri vite, men «Mi pia, din gutt» fikk altså en uslåelig rekord i det populære radioprogrammet.

LYST PÅ MER LOKAL KULTUR? Sjekk ut den nye HFkalenderen.no

TRIO: Med på turneen har Ola Bremnes to svært gode musikere: Terje Nohr (t.v) og Petter Nohr Unstad.

Magisk

Men seg på scenen på Frøya hadde Ola Bremnes Terje Nohr og hans sønn Petter Nohr Unstad. To ekstremt gode musikere som også står trygt på egne bein. Sistnevnte blant annet kjent fra bandet «Kråkesølv».

Ingenting varer evig, og det gjorde heller ikke den flotte konserten med Ola Bremnes. Publikum nektet å gi slipp på han før han hadde sunget «Har du fyr?», og for eget vedkommende vil jeg trekke fram sangene «Hjerterom» og «Sangen om fru Ingeborg» som spesielt gode.

Etter konserten, som en av de mange storfornøyde frammøtte oppsummerte med ordet «Magisk», var det kø av mennesker som ville sikre seg Ola Bremnes sin nyeste plate og navnetrekk. Ingen tvil om at den nord-norske trubaduren hadde gått inn i hjertene til sitt publikum.