Siri Katinka Valdez bor til daglig og studerer i Oslo, men er nå på besøk hos sin far, Michael Valdez, på Uttian. Han er amerikansk frøyværing som jobber ved Frøya videregående skole som engelsklærer.

Siri ga nettopp ut en liten bok ”Det ble Bud” til strålende kritikker, og hun vant også Gyldendals skrivekonkurranse KORTLEST.

Anledningen bød seg plutselig

– Dette arrangementet blir spontant fordi anledningen plutselig bød seg,  forteller biblioteksjef Gunhild Riiber. Hun inviterer på høytlesning ved Siri nå på lørdag.

Siri Katinka Valdez studerer arkitektur og kunsthistorie, og har utdannelse fra Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun spiller bassgitar og er redaktør for tidsskriftet «Utflukt». «Det ble Bud» er hennes første bokutgivelse.

Dette er en korttekstroman som baserer seg på en reise gjennom USA der halvt amerikanske Siri Valdez beskrivelser opplevelser fra sitt USA-perspektiv.

Gode kritikker

Boken har fått gode kritikker, og Dagbladet skriver bl.a.:

«Det er alltid gøy med skjønnlitterære debutanter som tør å eksperimentere og skrive noe annet enn en klassisk oppvekstroman, og Siri Katinka Valdez er en slik debutant.

Valdez viser en stilsikkerhet få debutanter forunt, hun leker seg med språket, tar det ikke så høytidelig, og byr på mange fine og nyskapende formuleringer.

–  Hun klarer å trekke meg tilbake inn i historien(e), og når hovedpersonen mot slutten igjen setter seg på flyet er jeg takknemlig for å ha fått vært med på denne litterære reisen. Statistisk sett er det vel omtrent kun halvparten av alle debutanter som kommer med en bok nummer to, jeg håper, og tror, at Valdez blir en av dem», skriver anmelderen i Dagbladet.

Lørdag kan du møte Siri Valdez i Frøya bibliotek

Siri Katinka Valdez