Gjennom hele skoleåret har Frøya kulturskole markert sitt 25-årsjubileum med ulike arrangementer. Men trolig vil torsdagens konsert i Frøyahallen toppe det hele. Da skal de mange som har deltatt i det såkalte Lyspære-prosjektet, lansere sin egenproduserte CD-plate foran publikum. Musikken har elevene selvsagt spilt inn sjøl.

- Lyspære-prosjektet startet vi med i begynnelsen av skoleåret. Noen av elevene har sjøl laga sin egen musikk, mens andre har gjort allerede eksisterende musikk til sin egen. Resulatet av dette har vi spilt inn på en CD med 25 spor, forteller kulturskole-rektor Toril Antonsen Aae. Torsdagskveldens sommeravslutning i kulturskolen blir dermed også en releasekonsert for CD-plata.

Svært mange medvirkende

- Vi er veldig spent på mottakelsen. Vi lager denne CD-en først og fremst for elevenes del. CD-en kommer ikke for salg, da vi ikke eier rettighetene til all musikken. Men elevene skal få hvert sitt eksemplar som de kan ta med seg videre i livet, sier Antonsen Aae.

Det er svært mange som på et eller annet vis har bidratt på CD-plata. Kulturskolen har gjort et utvalg låter basert på disipliner og alder, for å kunne vise det vell av musikkuttrykk som kommer ut av opplæringa.

- Alderen på de medvirkende spenner fra barnehagen opp til videregående. Vi har Nesset barnehage med, korpset er ei stor gruppe, vi har med musikkdetektivene i 1. og 2. klasse på Nabeita og Sistranda, vi har med alle elevene i 1.-7. klasse  på Mausund skole... ja, det er veldig mange involverte, sier Antonsen Aae.

Petter Smart

Navnet har de hentet fra Andebys Petter Smart, som får en lyspære over hodet hver gang en ny ide popper opp. Omtrent slik som kulturskoleelevene, ifølge rektor.

- Elevene er flinke til å komme med egne ideer og de har mange gode ideer. Derfor synes vi Lyspære-prosjektet er et passende navn, forteller hun.

Mer om dette og andre kulturarrangementer finner du i lokalavisas kulturkalender her

Konserten i Frøyahallen er åpen for alle. I tillegg vil kulturskolen presentere noen av elevene som ikke har deltatt på CD-prosjektet. Det blir også noen små overraskelser underveis.

- Mange elever har jobbet med innslag som dessverre ikke har fått plass på CDen. Flere av dem får vi derimot høre på konserten, i tillegg til flere av de innspilte låtene. Det er gratis inngang, men vi har tenkt at hvis noen har lyst til å gi oss bursdagsgave i form av litt økonomisk støtte til Lyspæreprosjektet, så er det lov, sier Antonsen Aae med et smil.

- Dette er vårens siste anledning til å få med seg en konsert i kulturskolens regi, så vi oppfordrer alle som vil høre våre flotte talenter til å komme, sier hun.