Øyværingene har tidligere fått en smakebit av debutalbumet “Aill kjeinne aill” på Dayladore/Aspén. 1. februar lansere albumet til hele folket.

På albumet oppleves Anders Jektviks verden, stemningsfull og underfundig visepop med tekster på dialekt som omhandler alt fra de store spørsmål til de små hverdagslige betraktninger.

Det norske folk har så vidt begynt å bli kjent med Jektvik, som sangspilleren i programmet Norske talenter, etter at Alex Rosen, Mia Gundersen, og Adil Kahn ga ham stående applaus for sine egne viser.

Han har jobbet med musikk siden han var en liten «pjokk” og har frem til nå hatt en lang rekke opptredener, konserter og event jobber  der god stemning har vært i fokus .

Anders Jektvik har tidligere mottatt Hitra kommunes kulturpris for sin innsats som kulturbærer med sine viser.

Følelsemessig

–Det beste med prosessen med å lage et album er jo når man sitter for seg selv og spiller og skriver, og plutselig får man til noe som er skikkelig bra.  Da blir det sånn YES - DETTE BLIR BRA.

- Så griner man, så ler man og er helt med følelsesmessig. Etterhvert presenterer man dette for musikerne og de som skal jobbe med det du har laget, og da faller det litt. Man har hørt det så mange ganger at det ikke får samme effekt lenger. Så spiller man det inn og får det ut, og får gode tilbakemedlinger. Folk sier - Åh, så bra dette er!

– Da tenker man: - Tja, kanskje det er det- og følelsen man hadde kommer litt tilbake igjen, forklarer Anders Jektvik til lokalavisa.