Magnus Skatvold (28) har i åtte år drevet firmaet Spætt Film (tidligere kalt Spætt Media), som han startet opp, mens han studerte filmvitenskap på NTNU Dragvoll i ung alder.

Han vant pris for Årets Kosmoraut i 2005, da han leverte en kortfilm til Kosmoramafestivalen i Trondheim. Siden den gang har han laget over 100 reklamefilmer for TV og kino.

- Jeg startet opp alene, men nå har jeg med meg to andre som også er deleiere i firmaet. Vi har hatt en betydelig vekst siden jeg startet opp, så det er gøy at det går an å drive med film, sier Skatvold, som er regissør og kreativ leder hos firmaet til lokalavisa Hitra-Frøya.

Flyr høyt som «Hobbiten»

I det siste har de drevet å testet bruk av såkalte droner som kan filme fra høyt oppe i luften i Trondheim,som Adressa var med å filmet. Mye av de samme teknikkene brukes på storfilmer som blant annet «Hobbiten».

- Det gav nye og spennende muligheter til å se Trondheim, så får vi se hvordan vi bruker det framover. Vi var jo litt redde for at kamerautstyret til en halv million skulle falle i Nidelva, men det gikk jo heldigvis bra, ler Skatvold lettet   til lokalavisa.

Korrupsjon i politiet

Hovedsaklig driver mediebedriften med reklameproduksjon og presentasjonsfilmer for bedrifter som NTNU, Jernbaneverket og Petter Stordalens Choice Hoteller, for å nevne noen. De siste årene har de også returnert til kortfilmer som var Skatvolds inspirasjon for å jobbe i bransjen.

- Siden i fjor har vi laget to kortfilmer, og skal prøve å få til flere, hvis vi får filmstøtte til dem. Vi holder også på med en større dokumentar til høsten som skal filmes i USA.

- Hva går den ut på?

- Jeg kan ikke si for mye om den enda, men den inneholder en fantastisk spennende historie fra en New York politimann. Han var med på kampen mot korrupsjon i politiet på 1960-80 tallet, som var ganske så utbredt på den tiden.

- Finner roen på Hitra

Mye av roen og tiden til å drive research på sine prosjekter finner han på Hestvika i Hitra, hvor moren bor. Rundt en gang i måneden tar han turen til øyregionen.

- Jeg føler jeg kommer hjem når jeg er tilbake på gutterommet der. Ingen forstyrrelser, men kun tid til å være kreativ. Mange av prosjektene vi har gjort, har blitt redigert her, sier han.

- Det er så flott natur og stemning er ute at det hadde vært en drøm å få lagt en større filmproduksjon her, ser Skatvold for seg.

Engasjert Magnus under reklameoppdrag for Nordbohus. Han håper å få lage film på Hitra en gang. Foto: Foto: Mads Kalland.