For 13. året på rad deler Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ut til sammen én million kroner til hundre enkeltpersoner og grupper.

De unge utøverne som får Drømmestipendet har alle stor utviklingslyst og talent innen kulturuttrykk som dans, musikk, skapende skriving, sirkus, teater og visuell kunst. Og de har «kulturelle» drømmer.

To nominerte fra Hitra

Sør-Trøndelags kommuner har i år levert 24 nominasjoner til Drømmestipendet. Totalt er 337 ungdommer fra hele landet nominert til Drømmestipendet 2016.

Torsdag 12. mai får vi vite som får Drømmestipendet 2016 og dermed 10.000 kroner hver.

Av de 24 nominerte fra vårt fylke er Alisa Mellemsæhter og Marte Ottesen.

Alisa Mellemsæther

Alisas om seg selv:

Jeg er ei snart 16 år gammel jente, fra øya Hitra. For 5 år siden stod jeg på en scene, og det hadde jeg jo gjort før, men denne gangen likte jeg det faktisk. Veldig. Og det var vell sånn min interesse for teater begynte. Etter den sommeren var det teater som hadde fylt hodet mitt.

Samme året hadde jeg meldt meg på dans på kulturskolen her på Hitra, men de hadde ingen lærer så det tilbudet stod ikke lengre. Men de fikk en teaterlærer, og vi som hadde meldt oss på dans kunne begynne her. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, det passet meg perfekt.

Jeg har vært med i lokale oppsetninger som “Maren dømt til døden” 3 ganger til nå, spilt for Kystmuseet i Sør-Trøndelag, gårdsteater på Hjertåsen i flere år med teater Framdrift og diverse annet. Rett og slett vært med på alt jeg har kunne vært med på.

Nylig deltok jeg på UKM med en monolog, og det var første gangen min på en scene helt alene, det var en ganske stor milepæl for meg. I tillegg gikk jeg videre, som igjen er en veldig stor motivasjon. Teater er rett og slett noe som har vokst til å bli en stor del av meg, og jeg håper den delen blir å være så lenge som mulig.

Det gikk et år uten teater her på Hitra, og det var da jeg skjønte hvor nært det er hjertet mitt. Dette er noe jeg virkelig elsker å gjøre, noe som gir meg pusterom.

Drømmen

Drømmen er å aldri slutte med teater, og begynne å satse mer innen det feltet. Og da kan jo drømmestipendet komme godt med.

Om jeg vinner drømmestipendet vil nok pengene gå til bolig ettersom jeg har planer om å flytte til Trondheim for å gå dramalinja på VGS. Jeg kunne også ha tenkt meg å fått råd til å dra til London for å besøke diverse teater der og se ulike forestillinger.

Marte Ottesen

Marte om seg selv

Jeg er ei jente på 18 år fra øya Hitra utenfor Trondheim. Her går jeg siste året mitt på videregående før jeg flytter til Trondheim for å studere til høsten.

På Hitra har jeg mye med musikk å gjøre og er del av et flott miljø, jeg har ofte opptredener og spillejobber både alene og i samarbeid med kulturskolen. Jeg har deltatt fire ganger på den lokale ungdommens kulturmønstring, og all fire gangene fått oppleve fylkesmønstringen med egne sanger.

Jeg skrev min første ordentlige sang da jeg var 11 år, og ble helt overveldet av hvordan jeg følte meg. Det var som å skrike ut alt jeg hadde ønsket å si så lenge, bare med dikt og melodi.

Siden den gang har musikk og selvskrevne sanger vært min måte å uttrykke meg på. Jeg spiller både gitar og piano, og bruker mye tid på musikk i hverdagen; enten det er å skrive, lytte eller spille.

Drømmen

Drømmen min har så lenge jeg kan huske vært å skrive musikk som rører noe ved folk og å uttrykke det jeg selv føler på en måte som er spesiell og ekte. Å spille inn en EP har vært et mål for meg lenge og jeg føler jeg har så utrolig mye jeg vil si og vise fram.

Drømmen min er å kunne fortsette med musikk og utvikle meg og låtskrivingen min videre. Er det en ting jeg er sikker på så er det at musikk alltid vil være en del av livet mitt.