Boney M har nettopp landet i Norge for å holde en konsert. Så skal de en snartur til Spania før de kommer tilbake for å spille på Frøya.

Fredag 3. august (ikke lørdag, slik vi tidligere har kommet i skade for å skrive)  står kanskje verdens mest kjente disco-gruppe på scenen på Siholmen. Boney M var mest kjent på 70- og 80-tallet, men ennå i dag er de verdenskjent for sine sanger. Daddy cool og Rivers of Babylon er bare noen av deres største hitter. I sommer er de på verdensturne og blir tatt imot verden over med stor jubel.

Onsdag spilte de i Langesund, før turen gikk videre til Spania, for så å komme tilbake til Norge for å spille under Frøyafestivalen.

Sanger Liz Mitchell forteller Norge er en av hennes favorittsteder. Hun besøker oss gjerne to ganger i året, gjerne for private besøk. Da de i dag landet i regntunge Norge opplevde de likevel en ekkel opplevelse.

- Jeg forstod egentlig ingenting, vi ble møtt av rasisme med en gang vi landet, det har jeg aldri opplevd i Norge tidligere. Menneskene her er alltid så snille, noen av mine favoritter, forteller Mitchell over telefon til Hitra-Frøya.

Nå ser hun likevel fram til konsertene i Norge. Frøya vet hun ikke noe spesielt om, men har en beskjed til publikum:

- Gjør dere klare. Klare for å ha det morsomt, sier hun og ler varmt.

Og det kan virkelig øyværingene se fram til. Boney M er kjent for sin energi på scenen, glitter og glam, og et varmt publikum.

- Alle gir oss så mye kjærlighet, og det er fantastisk at publikum fortsatt setter så stor pris på musikken vår, avslutter Mitchell.