- Sponsorene er interessert i at festivalen skal fortsette og responsen for videre samarbeid er god. Men vi har fått beskjed om at de ikke gir penger til å dekke underskuddet. Så vi må gå en runde med kreditorene, sier festivalsjef Frode Reppe til hitra-froya.no i dag.

Tidligere i uka ble det kjent at årets Jorddunst-festival fikk et underskudd på rundt  300.000 kroner.

- Vi har endelig fått klarhet i tallene, og det ser ikke særlig bra ut for å si det sånn. Nå er det et være eller ikke være for Jorddunst. Det er synd å si det, men det er sponsorene som avgjør om vi kan fortsette, sa festivalsjefen til lokalavisa tidligere i uka. Etter at håpet om mer sponsorstøtte for inneværende år ser ut til å fordufte, må festivalen sette sin lit til at kreditorene er villige til å ettergi gjeld.

- Den jobben skal vi ta nå, sånn at vi kan stable festivalen på beina igjen, sier Reppe. Han tror ikke noen av kreditorene vil kreve Jorddunst-festivalen slått konkurs.

- Vi har gjort opp for oss i alle år, i år ble det litt annerledes. Jeg regner ikke med at noen vil slå oss konkurs. Det har ikke kreditorene stort igjen for, da det ikke finnes mye av verdi i festivalen, sier Reppe, som tror på en konstruktiv runde med kreditorene.

Jorddunst satte i år publikumsrekord med 2.300 innom portene.