Ved nyttår slutten Maciej Karpinski som kultursjef i Frøya, og flyttet til Trondheim. Nå flytter Elin Karpinski Strandheim etter, og Frøya mister dermed paret som har vært så sentralt i kommunens kulturliv gjennom mange år.

Har ledet samtlige sytten musikaler

- Jeg har fått meg jobb som fagleder ved Malvik videregående skole. Jeg har i første omgang søkt permisjon fra Frøya videregående for ett år, men det stemmer at jeg flytter. Maciej jobber allerede i byen, og vi har kjøpt oss leilighet på Vikhamar, forteller Elin Strandheim Karpinski, som har ledet frøyamusikalen i alle sytten år den har eksistert.

- Betyr det at du har ledet din siste frøyamusikal?

- Det er en fare for det. Men man skal aldri si aldri. Det kan jo være at ting forandrer seg, og at vi finner på å flytte tilbake. Vi skal ikke selge huset, og kommer til å være her en del. Men det er ikke aktuelt å ha noe ansvar for musikalen nå. Samtidig om jeg begynner i en ny krevende jobb, skal jeg ta lederutdanning. I tillegg er jeg oppnevnt som korinstruktør i Norges korforbund. Men planene er at både kor- og musikalgruppa, og musikalen skal videreføres. Elisabeth (Antonsen Dyrø) har vært med meg de siste fire-fem årene, og jeg vet hun er forespurt, men det er vel ikke hundre prosent avklart ennå, sier Elin.

- Kan ikke holde på med noe halvveis

- Hva med Havdur?

- De må utlyse etter ny dirigent. Det er det samme med det som med musikalen: jeg kan ikke holde på med noe halvveis, sier Elin Strandheim Karpinski.