I løpet av søndagsformiddagen har ungdommene fra Hitra og frøya presentert seg fra scenen under UKMs fylkesmønstring på Orkanger.

En av de som var med på fylkesmønstring for første gang var Ørjan Hammer Vollvik. Han framførte et trompet-nummer som skapte liv i publikum under den lokale mønstringa. Han gjentok suksessen på Orkanger.

Liv i publikum

- Jeg hadde en dårlig start, men tok meg inn. Og jeg fikk liv i publikum, det skal jeg ha for, synes jeg, sier frøyværingen.

- Hvordan klarer du å få med deg publikum?

- Det er bare å kose seg på scenen, så kommer det.

Jonas deltok for fjerde eller femte gang

En av øyregionens veteraner i UKM-sammenheng er Jonas Peitersen fra Hitra. Han er litt usikker på om dette er fjerde eller femte gangen han representerer Hitra på fylkesmønstringa.

- Det var bra lyd på alt i år. Det er arti å se at kvaliteten på det som presenteres på UKM blir bare bedre og bedre for hvert år, sier Jonas, som også er godt fornøyd ed egen presentasjon.

- Men nå gjenstår det å se hvordan et tradisjonelt bluesgitar-nummer blir vurdert. Det blir stadig nye sjangere, og mye mer effekter i det som presenteres.

En annen veteran, Julia Rudolfsen fra Frøya, deltar i år som vokalist i Flaming Moustache. Hun konstaterer også at det innholdet i UKM fornyer seg.

Adele er en gjenganger

- Det er ikke så mye av de klassiske presentasjonene lenger. Det brukes mer teknologi og det er mye remix, sier hun.

Før hun påpeker at noen «klassiske» framføringer går igjen. Som for eksempel ulike cover av den britiske sangeren Adele.

- Det blir nok Adele, ja. Selv har jeg vel hørt fire versjoner nå, og flere står vel på programmet utover dagen, sier Julia Rudolfsen.

I tillegg til sceneartistene deltar også andre unge kunstnere på utstillingsdelen av UKM.

Flaming Mustache fra Frøya. (Foto: Marte Heli Eikli)
Jonas Peitersen med komp fra Hitra. (Foto: Marte Heli Eikli)