31. juni til 2. august skal det tilbys mat for både store og små i Trondheim sentrum gjennom matfestival. Der skal også Hitra og Frøya få vist frem hva de kan tilby fra havet.

- Vi har stor deltagelse i år også. Det vil være salgsboder fra Hitra Gårdsmat, DalPro og HitraLaks. Smaksprøver fra Marine Harvest, SalMar og Lerøy Midt. Restaurant blir mest sannsynligvis i samarbeid med Havfruen i Trondheim. Og sist, men ikke minst, blir det mange aktiviteter for barn og unge, sier Heidi Glørstad Nielsen, som er prosjektleder hos Trøndersk Kystkompetanse.

- Levende tank [M1]

Lerøy vil blant annet stille med en egen fisketank. Der man vil kunne se prosessen fra et oppdrettsanlegg i miniutgave.

- Slippes yngelen i riktig temperatur, vil den kunne klekkes på en dag. Så her vil barn kunne få se det som skjer på nært hold. De vil kunne få stille spørsmål på hva de måtte lure på, forteller Klemet Steen. Regionsjef for settefisk hos Lerøy Midt.

- Trenger ungdommer [M2]

For å lage til mat og andre oppgaver trenger Trøndersk Kystkompetanse rundt 15 ungdommer til å hjelpe til.

- Vi håper at flere ungdommer tar kontakt med oss fordi dette blir kjempegøy. De får delta med restauranten, vertskapet og barneaktivitetene, så her er det mye å velge i. De vil få bo på hotell og være med på fellesaktiviteter i forbindelse med matfestivalen i tillegg, oppfordrer Nielsen.

- Ungdommene i fjor, gjorde en fantastisk jobb. Vi håper på mange i år også, sier Nielsen. Dette bildet er fra i fjor. Foto: Trøndersk Kystkompetanse.