Onsdag om nøyaktig to uker har teatergruppa i Frøya kulturskole sin første forestilling. Historien er velkjente Peter Pan, men manuset er skrevet om av instruktør Carina Tønder Tøften tilpasset gruppa hun har med barne- og ungdomskoleelever.

- Det finnes flere norske teaterversjoner, men de er skrevet for eldre ungdom eller voksne. Så denne er skrevet om for denne gruppa, og blir en ren barneforestilling, forteller Carina Tønder Tøften.

Når lokalavisa stikker innom, har de nettopp fått kostymene. Det pakkes ut og prøves. Her er piratutstyr, lausbarter, bamsedress og krokodilledrakt.

Reninalda Gecaite går i syvende, og har kommet til gruppa nylig. Men hun har likevel fått ett par mindre roller, og skal figurere som både pirat og indianer. Sammen med Emina Handanagic trøver hun på utstyr, og de går rett inn i rollene. Emina har vært med siden startet i høst.

- Jeg var også med på Kunnskapens bok som 7. klasse satte opp. Det var da jeg fikk skikkelig sansen for teater. Men dette blir jo den første skikkelige forestillinga til teatergruppa, så det blir ekstra spennende, sier Emina.

Planen er at de i kveld skal øve gjennom hele stykket, for første gang da med kostymene. Men hvor er Peter Pan? Andreas som har hovedrollen er den som mangler.

- Det er ei travel tid, og mange av de som er i gruppa er med på mange andre aktiviteter også. Så det er ikke lett å samle alle samtidig. Vi har jo turnstevnet snart også. Men vi må øve de kveldene vi kan nå, sier instruktør Carina.

Og gruppa må bare starte på de scene hvor Peter Pan ikke er med.Og når Kaptein Krok og Smisk spiller ut scenen der de diskuterer hvordan de skal fange Peter Pan, høres det ikke ut som det er fjorten dager til premiere: Scenen og replikkene kjøres prikkfritt.

- Det gjør noe med konsentrasjonen at man har fått kostymene på, kommenterer Carina.

- Men hvor blir det av Peter Pan, da?

Når undertegnede har forlatt kulturhuset, og nærmer seg kontoret oppe i Sistranda sentrum kommer en rødhåra ungdom løpende i spurtfart nedover.

- Peter Pan, spør jeg.

- Ja, det stemmer, svarer han i farta.