– Frøyafestival uten Åge Aleksandersen, er ingen skikkelig festival. Fredag 5.august opptrer Norges mest markante rocker på festivalen for 12. gang, forteller Hallbjørn Stenhaug, festivalsjef i Frøyafestivalen.

– Den 73 år gamle musikeren er ettertraktet over hele landet, og spiller for tusener på de stedene han besøker på sin sommerturne. I år står 23 steder på turnelista, og på flere av stedene er billettene allerede solgt. Og mange ønsker besøk. Men Åge svikter ikke Frøya, fortsetter Stenhaug.

Åge er det tredje artistslippet for Frøyafestivalen i år. Nylig ble også Staysman og «Halva priset» presentert som artister under torsdagsprogrammet på festivalen. Åge og Sambandet spiller fredagen. Samme kveld opptrer også humoristen Harald Morten Bremseth, kjent fra trioen «Kveli, Rånes, Bremseth».

Les lokalavisas sommerportrett med Åge Aleksandersen her:

Stenhaug er ikke i tvil om at det er riktig å booke Åge Aleksandersen atter en gang.

– Det er få artister som kan spille på samme sted og trekke fulle hus år etter år. Det kan Åge Aleksandersen. Folk vet godt hva de får. De vet de får det de vil ha. Folk på Frøya vil neppe svikte Åge i år heller, sier Stenhaug.

Å blande humor inn i musikkinnslagene i festivalen, har også vist seg å være en suksess de senere årene. Slik blir det også i år.

– Før Åge og Sambandet går på scenen, vil publikum få oppleve noe av det beste fra norske revyscener de siste årene. Frøyafestivalen har i flere år slått et slag for trøndersk revy. Også i år, sier Stenhaug.

Harald Morten Bremseth, kjent fra showene til trioen «Kveli, Rånes, Bremseth», skal gi publikum sitt soloshow.

– Sammen med seg på scenen vil han ha reporter Tore Strømøy, som vil prøve å få noe fornuftig ut av både Bremseth og hans mange alter ego mens han skifter ham rett foran øynene på publikum. Her blir det mange utrolige figurer, sier festivalsjefen.