Biblioteksjef Gunhild Riiber og seniorrådgiver Knut Arne Strømøy tok i mot nysgjerrige og interesserte kunder om de ikke ble så mange.

Da Riiber fikk ideen til loppemarkedet var det først og fremst med tanke på å få omsatt de fine gavene i rene penger som kunne brukes til innkjøp av pekebøker for barn og nymotens digi-bøker som det ikke er budsjett til for tida.

-Vi viste ikke hva vi skulle håpe på og stilte med åpen dør og åpent sinn, sier Gunhild.

–Det skulle vise seg at folk er mer glade i å gi bort enn å kjøpe brukte bøker.  Vi fikk inn elleve hundre kroner, noe som bare rekker til fire digi-bøker, konstanterer hun og fortsetter,

-Når vi ser på hvor mye tid vi har brukt på å rydde ut og inn svarer det seg slett ikke, men det var forsøket verdt.

Sender bøkene videre

De bøkene, platene og filmene som ikke ble solgt går allikevel ikke i konteineren med det første.  Det meste blir pakket og sendt videre til Fiskarheimen på Titran så de får muligheten til å tjene noen kroner til drifta.  Hotell Frøya skal også få fylt opp med lesestoff for sine gjester, samt at venteværelset på legekontoret skal etterfylle bokkassa si.

Vidar Oskarson vil også gjerne ha bøker for bruk i norskopplæringen hos Innovamar.  For å kaste så lite som mulig ser Gunhild for seg flere bruksområder for de peneste bøkene.

-Kanskje linja for design og håndverk på videregående kan benytte noen av de vakre omslagene til redesign.  Noen er jo riktig dekorative med ornamentikk og gotiske bokstaver, sier hun.

–Vi er glad for alt som kan brukes, liker ikke å kaste noe.

-Så dette blir kanskje ikke en fast ordning med andre ord, spør vi.

– Nei det har vi ikke mulighet til å holde på med når fortjenesten blir så liten, men vi har vært inne på tanken med en liten fast avdeling med brukte ting for salg.  Vi får se hva vi får kapasitet til, avslutter biblioteksjefen.