Ungdomstiden kan følelsesmessigvære som en berg og dal-bane. Høyt oppe i det ene øyeblikket, langt nede i detneste. Sjalusi,  jag etter mote ogpopularitet, vennskap, kjæresteforhold og masse musikk og dans. Slik er det hososs, og slik er det i store deler av verden forøvrig.

Musikalen Glee, somvalgfagelevene på "Sal og Scene" i 8. klasse ved Sistranda skoleframførte torsdag kveld, hadde alle disse ingrediensene.

Til topps

Ikke uliktSistrandselevenes valgfag, hadde også ungdommene i Glee fått det valgfaget deville ha, nemlig skolekor. Og da musikklæreren melder dem på i Korslaget,setter de alle krefter inn for å vinne konkurransen. Intriger og uvennskap målegges til side for å nå målet om å komme til topps. Ikke alle på skolen delerbegeistringen for dette, og minst av alle gjør fotballtrener og gymlærer Sivdet. Hun blir likevel imponert over klassen da de havner på en delt førsteplassi Korslaget.

Stykket er skrevet avMona Elisabeth Skarsvåg, og hun har sammen med valgfaglærer Elisabeth Antonsenledet elevene fram til kveldens musikal.

God innsats

Musikalen hadde mangemorsomme innslag, som fikk salen til å responere med latter og applaus.

Mona ElisabetnSkarsvåg var også sufflør, og ga elevene god hjelp til å komme seg gjennomreplikkene sine, da enkelte hadde litt problemer med å huske hva de skulle si.Men det var ellers ingenting å si på innsatsen til ungdommene, og enkelte avdem overbeviste mer enn gjennomsnittet med gode skuespillerevner, og dyktighetinnen både sang og dans. Og at de hadde det moro på scenen, var det i alle fallingen tvil om.

Design og gjenbruk

Også 8.trinnets andrevalgfaggruppe fikk vist seg fram denne kvelden. De hadde valgt design ogre-design og kunne stolt presentere både omgjorte klær, egendesignede puter ogfauglekasser av blant annet høyttalere. Stettfatene, laget av asjetter oglysestaker vakte begeistring, det samme gjorde stolen som var kledd medfeilkopierte papirark. At hermetikkbokser og annen emballasje kan pyntes på ogbli flotte til oppbevaring, var det også flere bevis på.

Alt i alt var dettevalgfagelevenes kveld. De fikk vist sin kreativitet, både gjennom utstillingen,og på scenen.