Frivilligsentralen tar ansvar for treffstedet, som nå vil legges til den siste torsdagen hver måned.

Sist torsdag var det igjen kafétreff for de eldre på Frøya, bare to måneder etter at lokalavisa fortalte at den populære fredagskafeen var lagt ned, og at ildsjelene Kjellaug Johansen og Evelyn Rabben overrakte overskuddet fra driften til Dagsenteret for demente. Grunnen til at kaféen stengte dørene var at de to damene, i en alder på over åtti år, ikke så seg i stand til å ha ansvaret for den lenger, og ingen hadde meldt seg for å overta.

« – Men vi ser gjerne at noen starter opp kaféen igjen», sa primus motor for tilbudet, Evelyn Rabben etter at over ni tusen kroner ble levert til Dagsenteret for demente. Hun og Kjellaug Johansen syntes det var svært trist å måtte legge ned «hjertebarnet» sitt etter ni års drift.

GODT OPPMØTE: Takket være jungeltelegrafen var det mange som hadde fått nyss i at kaféen var startet opp igjen.

Samarbeid

Det var ingen som meldte seg frivillig til å drive kafeen videre, men Evelyn og Kjellaug klarte ikke helt å gi slipp på drømmen om et fortsatt månedlig treffsted for frøyas eldre. Derfor troppet de like godt opp på kontoret til Brit Ohrø på Frivilligsentralen, og spurte om Frivilligsentralen kunne ta ansvar for kafeen.

Det passet bra, for vi har blant annet eldre som målgruppe, og hadde allerede vært inne på tanken om å overta kaféen, sier Britt Ohrø i Frivilligsentralen på Frøya.

Hun tok igjen kontakt med Dagsenteret for demente og spurte om de kunne være samarbeidspartnere.

Vi sa oss villige til å hjelpe til når vi har mulighet til det, forteller Berit Sivertsen ved dagsenteret. Vi holder jo til i nabobygget, og det er bra for brukerne våre og komme seg ut og være med på dette.

GLEDE: Kjellaug Johansen er fornøyd med at kaféen fortsetter, nå i regi av Frivilligsentralen. Hun er også glad for at Georg Skatvold fremdeles vil spille trekkspill for dem.

Over tretti møtte opp

Så ble det kafédrift likevel, allerede i august, etter bare en kort sommerferie. Opplegget var omtrent som før, med mat, loddsalg, sang og musikk.

Georg Skatvold vil fortsatt spille for oss, og det var sang og musikk hele tiden på det første treffet etter sommeren, smiler Britt Ohrø.

Den største forskjellen er at kaféen heretter vil bli på den siste torsdagen i måneden, i stedet for fredag, og at treffstedet nå blir i frivilligsentralens lokaler på Sistranda.

Det var tydelig at gjestene var glade for at det ble fortsatt kaféedrift likevel. Mange kom og takket meg, sier Britt Ohrø.

Kjellaug Johansen er også glad for at kaféen fortsatte.

Ja, jeg er veldig glad for at Frivilligsentralen tok på seg dette. Og jungeltelegrafen må ha gått, for det var rundt trettifem som møtte opp denne gangen, sier en glad Kjellaug.