Astris nye utstilling "Begeistringskrona", som skal henge på Salmar frem til jul, blir noe av det første kongeparet får se når de ankommer Salmar førstkommende tirdag.

Glad for å få en slik mulighet

Astri Reppe har hatt ansvar for å lage både bordkort og invitasjoner til kongebesøket. Da hun begynte med det, trodde hun ikke at hun skulle få muligheten til å vise frem kunsten sin til kongeparet.

- Jeg syns det er veldig fint. Jeg er vedig glad for at jeg får denne muligheten, og har en god følelse rundt det. Jeg er veldig glad, sier en ydmyk Astri Reppe.

Hun legger heller ikke skjul på at hun i tillegg til å være glad, også er ganske spent.

- Det er ganske mye spenning forbundet med det, ja. Jeg er veldig spent. Jeg ser opp til dronninga. Hun er en flink ambassadør for kulturen og kunstlivet i Norge. Det at hun er gledelig opptatt av kunst gir det jo en ekstra dimensjon, og jeg håper de får en god opplevelse og et godt inntrykk av Frøya, legger hun til.

Trekker inn kongelige elementer

Astri Reppe har tidligere i år samarbeidet tett med Therese Ulvan og Tommy Rodahl. Samarbeidet resulterte i utstillingen "Hemmelig begeistra", som ble malt til Thereses nye CD-plate med samme navn. Utstillinga som skal vises for kongeparet har rot i denne, men består også en god del nytt arbeid.

- Jeg har jo hatt med en del kroner i maleriene mine lenge før jeg begynte å tenke på kongebesøket. Det er jo litt spesielt at jeg var inne på det sporet, og deretter fikk denne muligheten til å ha denne utstillinga for kongeparet, mener Astri.

- Havet er jo også en stor del av utstillinga. Det er både lek og alvor i bildene, og jeg vil at folk skal bruke egne følelser og tanker når de ser på dem. Jeg håper folk tar seg en liten pause og litt tid til å studere litt. Ikke at det blir meditisjon, altså, men kanskje ikke så veldig langt unna, smiler kunstneren.