Under de to første dagene av «Utihavet» badet Mausund i sol. Og folk koste seg på Kjeila Kafe langs bryggekanten.Havfiskerne har allerede rukket to turer på havet under Mausundfestivalen.

Det ble ikke meldt om de helt store fangstene den første dagen, men en kveite på 17 kg og en lange på 22 kg fant veien opp fra dypet.

Selv om det er vindstille på Mausund, var det dønninger på opp til fire meter ute på havet, så enkelte fikk merke sjøsyken.

I dag (torsdag) ser det ut til at Frank Kuhleland fra Fredrikshald havfiskeklubb i Halden kan skryte av å ha tatt den største fisken. Langen veide hele, 26, 94 kilo.

– Dette er min aller største fisk. Det var veldig, veldig moro, sier havfiskeren.

Fester og barnas dag

Headlinerne under årets festival er Tre små kinesere, Publiners, Sjuende far i huset og Bøgdabråk. En god miks av Trønderpop, country og dansemusikk.

- Vi har fått mye positive tilbakemeldinger på årets musikk. Teltet og det som arrangeres der er en stor bonus etter havfisket tidligere på dagen, forteller Sørgård.

Mausund er kjent for sin familievennlig satsing. Også i år arrangeres barnas dag, som en viktig del av festivalen. Fredag blir det barneshow, bungeetrampoline og andre aktiviteter for de yngste.