Hvert år i januar kommer TrondheimSolistene til vekselvis Hitra og Frøya for å holde sin populære nyttårskonsert. I januar kommer det velrennomerte orkesteret tilbake, og i år har TrondheimSolistene med seg selveste Alexander Rybak som gjesteartist.

- Det er bare å glede seg til en fantastisk konsert i vår flotte storstue i Frøya kultur- og kompetansesenter. God fornøyelse, skriver daglig leder Håvard Dyrø i Frøya kultur- og kompetansesenter på senterets nettsider.

- Det var fullsatt sal sist vi hadde nyttårskonserten her. Da var det Herborg Kråkevik som var med. Alexander Rybak er en populær artist, så vi anbefaler å kjøpe billetter tidlig. I tillegg vil kulturskolen på Frøya være involvert i konserten på noe vis, men jeg vet ikke helt hvordan enda, sier Dyrø til froya.no, som omtalte saken først.

Nyttårskonserten holdes den 5. januar.

LES MER: 22 andre lokale kultursaker finner du på hitra-frøya.no/kultur

Rybak har vært på Frøya ved to tidligere anledninger. Første gang var i forbindelse med Utihavet-festivalen på Mausund. Deretter gjorde han en opptreden ved Sistranda skole, der en klasse vant en opptreden gjennom en opplegg i Unicef-regi. Den opptredenen ble imidlertid noen dager forsinket, fordi Eurovision-vinneren hadde planlagt å ankomme Sistranda i helikopter, noe trøndersk høstvær i første omgang la en stopper for.