Vi befinner oss inne på Hitra bibliotek, hvor Omar Pleym høytidlig avdekker det splitter nye og skinnende blanke flygelet.

- Dette er et Yamaha flygel og det kostet 210 000 kroner. Anskaffelsen av et flygel er muliggjort gjennom støtte fra Marine Harvest på 100 000 kroner, resten er det Hitra kommune som har betalt.

En investering for fremtiden

- Dette er vel det første offentlige flygelet på Hitra, sier kultursjefen og legger til at instrumentet er en investering, også for fremtiden, da instrumentet har en levetid som overgår både undertegnedes og Pleyms.

Omar setter seg ned bak flygelet og spiller like godt noen klassiske smakebiter.

- Nå har vi muligheter til å holde flygelkonserter, og større mulighet til å holde aukustiske konserter her på Hitra, sier han og lukker flygellokket.

Åpningskonsert

Når så Hitra kommune og kulturenheten har gått til anskaffelse av et nytt flygel, må det selvfølgelig innvies.

Musikkskolelærer Torid Skogstad med flere, skal opptre under flygel-innvielsen.

- Vi skal holde en åpningskonsert torsdag 23.april, på Hitra bibliotek for alle som ønsker å se og høre det nye flygelet vårt.

Både unge og gamle musikere er invitert inn til å spille på arrangementet, blant annet kommer Krzysztof Zboralski, Magne Romestrand, Tom Brendmo, Charlotte Stav, Bjørn Fjeldvær, Torid Skogstad, Miren Brevik og Ida Emilie Vedø for å underholde.

De vil spille filmmusikk, pop, rock, klassisk og jazz.

Hovednavnet under innvielsen

- Hovednavnet på plakaten denne kvelden, er Sindre Fredrik Strøm, forteller Omar Pleym.

Den unge pianisten fra Hitra, studerer utøvende musikk med hovedinstrument klassisk klaver ved Musikkonservatoriet i Trondheim.

Sindre Fredrik Strøm er av artistene som kommer for å innvie det nye flygelet på Hitra (Arkivfoto fra TÆL-utdeling 2013.

I tillegg til ulike spilleoppdrag på Hitra, har han også spilt på en rekke arenaer både som solist og i kammerensembler blant annet på Dokkhuset, Royal Garden, Olavskvartalet, og Frimurerlosjen i Trondheim.

I 2013 ble Sindre kåret til hovedvinner i kategorien musikk og fikk TÆL-stipend på 50 000 kroner. I den sammenheng fortalte hitterværingen at han har ambisjoner om å gjøre musikken til levebrød.

Åpningskonserten avsluttes med kaffe og kaker som det hør og bør på en slik feiring.

Billetter kan kjøpes på Hitra bibliotek eller på Hitra kommunes hjemmeside.