Jane & Shane har tidligere besøkt øyregionen hvor duoen bl.a. hadde konsert sammen med Sistranda mannskor og var på pub til pub-runde i øyrekka der de opptrådte på pubene med spontankonserter.

– De vil være her og spre glede med sin musikk over flere dager, forteller festivalsjef Tom Skare.

X-Factor-vinner

I tillegg har også Hopsjødagene lokket Hans Bollandsås utover.

Bollandsås fra Melhus fikk sitt gjennombrudd etter at han vant X-Factor på TV i 2010. Hans synger soul og blues. I de siste to årene har han jobbet med tekster på trøndersk.

X-Factor-vinneren skal synge og spille på fredagskvelden da det legges opp til skikkelig trøndergilde sammen med Dag Ingebrigsten og Petter Wavold.

Karius og Baktus

Under Barnas dag på fredag kommer også Frøya teaterlag for å vise forestillinga «Karius og Baktus.»

De eldste skal også ha det trivelig på Hopsjøen. Derfor er Hans Olav Trøens Duo invitert for å spille et par dager.

Og som avslutning på det hele avsluttes lørdagen med dansebandet Contrazt.

Vi skal vel heller ikke unnlate å nevne at Hopsjødagene åpnes med Jonas Fjeld og Narum, i tillegg til at det flytende kulturminnet SDS ”Hansteen”  og jekta Pauline vil ligge på Hopsjøen under Hopsjødagene som tar til torsdag 17.juli.

Fullpakket program

Programmet begynner ettehvert bli velfylt, både på dag- og kveldstid.

– Ikke minst synes jeg vi har fått til et godt og variert dagsprogram hvor der bør være noe av interesse for alle, mener Skare.

Han håper selvfølgelig på god oppslutning.

- Skal vi klare å ta vare på Hopsjøen, er vi avhengige av at folk støtter opp om arrangementene. Derfor satser vi på at været blir bra og folk strømmer til for å bli med på folkefesten, sier Tom Skare.