- Grunnfilosofien er jo at det ikke nødvendigvis skal koste penger å ha det litt moro.  Så hvis du har en ansneslenning i blodet, noe som betyr at du er i stand til å passe på deg selv, ikke lager kvalm og er blid og trivelig, så er dette festivalen for deg, sier festivalgeneral Ørjan Strømmen til lokalavisa.

Gratisfestivalen blir også det uhøytidelige arrangementet på fotballbanen på Ansnes kalt. Lørdag arrangeres den andre sammenkomsten i rekken. Ideen kom i fjor, da alle andre festivaler i øyregionen stadig krevde mer og mer inngangspenger. Derfor er dette en festival som er ett hundre prosent gratis.

Slåball-turnering

Da det ikke blir tatt inngangspenger vil festivalen, vil heller ikke festivalstyret ha noen mulighet til å ha noen band live.

–  Det blir mye bra musikk. For selv om ingen spiller live så har vi garantert favorittmusikken din. Musikken i så måte være tilpasset alle, og hver og en vil kunne finne sine ynglingslåter blant våre artister, sier Strømmen og henviser til stereoanlegget.

Midt på dagen arrangeres slåballturnering, en idrett som intimstyret synes uforskyldt har fått alt for lite oppmerksomhet i det siste. Her vil Sarah Fjeldvær  - som er pinnedeigansvarlig - ha organisert utdeling av pinnedeig til alle som ønsker matservering.

På kvelden blir det grilling og musikk i et telt i Langfjæra.

Ingen plakater viser vei

Da alt ettertrykkelig skal være gratis, har styret valgt å imidlertid heller ikke ha plakater. Derfor vil ei rød bøtte ved veien kunne vise vei til festivalområdet, som i følge festivalgeneralen også har særdeles gode sanitære fasiliteter.

- Da vi er en helt gratis festival, er det jo heller ingen fare for at vi går i underskudd, sier den travle festivalgeneralen.

Ørjan Strømmen