Det er ledsager Anne Katrine Finne som rapporterer hjem fra Sistranda Mannskors tur i Tyskland. Her er hennes ord og bilder:

Utlandet er lagt for korets føtter!! Nå mangler bare de fete kontraktene! Nei, det er kanskje å overdrive, men at korets siste dag i Bremen også ble vellykket, er det ingen tvil om.

Og det gledelige skjedde lørdag kveld at Magne Romestrand kom, men uten bagasjen inkl trekkspillet. Presidenten og assistenten dro avsted og fikk til slutt låne et trekkspill av en snill nederlender. Så konserten i en kirke søndag morgen ble så vakker at presten tok til tårene.

Søndag ettermiddag var endelig tiden for korets hovedkonsert, i en stor hage på festivalområdet. Magne slo til med både fransk, tysk og engelsk sang, og han akkompagnerte koret på de fleste sangene. Starten var Norges fjell, så kom shantyer på løpende bånd, med Jan Otto som sikker solist. Jarle var solist på Wild Rover, som nærmest er blitt en nasjonalsang for mange. Det var et stort publikum som sang med og kostet seg i varmen sammen med et avslappet kor som tydelig trives sammen.

Koret er så  heldig å ha et medlem som har bodd i Tyskland, Nils Jørgen, og han introduserte koret på alle konsertene.Om kvelden hadde vi en hyggelig avskjedsmiddag, og i skrivende stund er vi på Kielferja, og kommer til Frøya med buss tirsdag kveld.Og alle var enig om at det var en fin tur!

Anne Katrine Finne