Frøyapensjonistforening hadde en fin tur til Romsdalens hovedstad Molde denne uka.36 glade og forventningsfylte unge pensjonister tok hurtigbåten fra Sandstadtil Kristiansund mandags morgen.

Der blereisefølget møtt og hentet av den hyggelige sjåføren Ola Fagerholdt fraOrklareiser som loste og guidet frøyværingene på turen.

- Blir sittende i hukommelsen

– Envidunderlig vakker tur i det fine været som frøyværingene hadde med seg gjordeat opplevelsen over Atlanterhavsveien til Averøya blir sittende lenge ihukommelsen til deltagerne.

På Budfikk vi den nydelig fiskesuppen som “Bryggja” er kjent for. Deretter var det entur opp til Fortet for å se på utsikten over storhavet med det fraflyttedefiskeværet Bjørnsund og den beryktede Hustavika. De som har lest ArnulfØvelands gripende dikt om “Råktas forlis” skjønner hva som kan skje nårnaturkreftene slår til for fult der ute. Mere ureint farvann finnes ikke på dennordlige halvkule blir det sagt, forteller Tore Myrseth.

Derfragikk turen til Molde. Der tok reisefølget inn på Hotel Seilet hvor de fikk to-tretimer til egen diposisjon før det var middag. Kos med en god prat over enkaffekopp med noget attåt hører også med på slike turer. Utsikten fra baren itoppetasjen var heller ikke negativt og få med seg.

Et syn for guder

Etterfrokosten dagen etter bar det opp til Varden der de fikk se innover mot Romsdalsalpenesom med sine 220 topper over 1000 m er et syn for guder.

- Og dahadde vi nesten blikkstille vær. Det var bare å nyte synet, minnes Myrseth.

Hjemturenderfra gikk denne gangen med ferja Kanestrøm – Halsa. En kaffesup med vafler på“Verthuset” ble det også tid til før man kjørte videre til Orkanger.¨

- Ogder fikk vi  høre om  herr Thams og Bårdshaug Herregårds historie.Veldig interessant, mener Tore Myrseth.

På Bårdshaugvar det middag, kjøttkaker, før reisefølget på nytt satte seg i bussen tilOrklareiser for å bli kjørt hjem til Frøya.

– Takktil de ansvarlige for turen, til den hyggelige sjåføren og til allemedreisende. Dette frister tilgjentagelse, mener Tore Myrseth