Lørdag 29. oktober arrangerer Strand skolekorps en forestilling med musikk, sang og skuespill basert på Olsenbanden jr. i Hitrahallen.

– Vi spiller musikk fra Olsenbanden jr. på Circus og Olsenbanden kr. på Rocker’n, i tillegg til et par andre stykker som vi spilte før sommeren, forteller dirigent i Strand skolekorps, Hege Øversveen.

Ikke utgitt som korpsarrangement før

Det er ikke utgitt noen korpsarrangement på stykkene fra Olsenbanden jr., men Gerard Rooker, som har jobbet en del med skolekorpset tidligere, har arrangert stykkene for dem, forteller Øversveen videre.

- Vi har laget manus selv og bruker skuespillere og sangere fra egne rekker. Vi har jobbet med dette i hele høst, med både seminar og ekstraøvelser i tillegg til våre ukentlige øvelser. Manuset har vi jobbet med siden før sommeren.

– Et godt utgangspunkt for å skape vakker musikk sammen

Strand skolekorps er et lite, men sammensveiset korps med ca. 20 musikere. De fleste har kun spilt i 2-3 år, men musikerne er veldig flinke, forteller Øversveen.

– Når det er få på hver stemme så kan man ikke lene seg på noen andre og man er nødt til å ta ansvar for sin egen stemme. Det skaper musikere som tørr å stole på seg selv og som viser initiativ.

De fleste musikerne går på Strand oppvekstsenter, men de har også musikere som går på Fillan skole og Frøya videregående skole. Musikerne trives godt sammen på tvers av alder, skole og kjønn – og alle er venner med alle, ifølge Øversveen.

– Dette skaper et trygt, godt og inkluderende miljø, noe som er et godt utgangspunkt for å skape vakker musikk sammen.

– Vi tror det blir en «hit» blant publikum også

Korpset har en lang tradisjon med å være med på «Rennebuspæll», en underholdningskonkurranse for korps på Rennebu der man lager show med sang, dans og skuespill i tillegg til musikk. Dette har ikke blitt arrangert de siste årene grunnet korona, og flere medlemmer i korpset har snakket om at de savner dette.

– Vi bestemte oss derfor for å sette opp vår egen forestilling her på Hitra i stedet. Da vi skulle velge ut skuespillere var det bare noen få musikere som ikke ønsket en rolle, så det er tydelig at dette er noe de liker å gjøre.

De fikk idéen om Olsenbanden etter at flere av sangene derfra ble spilt av gjentatte ganger under korpsturer i fjor. Musikken er fengende og karakterene er morsomme, i tillegg kjenner de fleste en eller flere av filmene.

– Temaet ble veldig godt mottatt av musikerne og vi tror det vil være en «hit» blant publikum også.

– En morsom og litt annerledes konsert

Nå gleder de seg veldig til å vise fram det de har øvd på.

– Vi håper det kommer mange for å se på, og spesielt mange barn. Vi tror det blir en morsom og litt annerledes konsert som mange kommer til å like. Det er heller ingen hemmelighet at vi ønsker oss flere medlemmer i korpset, så vi håper denne konserten kan inspirere flere til å ville begynne med denne fantastiske hobbyen, sier Øversveen.

Konserten er gratis for barn under 15 år og koster 100 kr. for voksne.