Vi vet at det blir variert, og vi forventer at det blir variert. Det skulle da bare mangle, med utøvere som aldersmessig spenner fra barn til unge voksne. Noen er mer scenevant enn andre, og ikke alle er like flinke til å treffe tonene. Det er sånn det skal være under et arrangement som UKM.

Åpningen lovet godt med fire freske jenter i konferaniserrollen. Jentene delte på ansvaret, var morsomme og høytidelige på en gang, slik arrangementsledere skal være. Roses skal også medelevene deres fra 9. klasse ved Sistranda skole. Elevene hadde kontroll på det meste, godt hjulpet av "kulturlivet" i kommunen.

Vi må nevne at konferansier Daniese skadet seg under dansenummeret sitt, og måtte droppe dansen under et annet innslag hun skulle være med på. Plasteret på såret må være at dyktige Daniese imponerte juryen så mye at hun går videre til fylkesmønstringa.

Det gror godt

Det ble to avdelinger med underholdning fra scenen, hvor vi fikk alt fra viser til rock og en del mist i mellom. Og utvalget viste at dagens unge slett ikke hører bare på Justin Bieber og andre dagsaktuelle popstjerner. Erik Bye hadde lurt seg med, det samme hadde Dolly Parton, og sannelig var det også noen som hadde skrevet sangene sine selv. Det tyder på at det gror godt blant de mange talentene i musikkmiljøet på Frøya, noe vi tror vi kan gi kulturskolen noe av æren for.

Fra scenen ble vi sjarmert og bergtatt, og innimellom fikk vi gåsehud. At juryen ikke hadde en helt enkel oppgave har vi forståelse for, men når vi nå har sett hvilke utøvere de sendte videre, ser vi også at de har gjort en grundig jobb. Det er (noen av) de flinkeste av de flinke skal respresentere Frøya i fylkesmønstringa i Selbu i april.

Dessverre var det litt lite publikum under årets UKM, noe som kan skyldes dårlig annonsering av arrangementet. Det er synd, da utøverne hadde fortjent en fullsatt sal.

Vurdert av Bjørg Støen