Frisk landvind kombinert med noen minusgrader fikk de fleste til å finne fram "frøyabunaden" da de skulle delta på dagens nissemarsj og juletretenning. For følt temperatur var mye lavere enn den gradestokken viste, og da var varmekjeledressen god og ha.

De som syntes ventetida kunne bli lang, hadde muligheten til å prøve seg på hesteryggen i Sistranda sentrum, og det var det også mange små som gjorde. En flott fjording fra Stall Nygård og en brun ponny fra Strømøy stall og stutteri pyntet med reinsgevir ga mange smårollinger en hyggelig førjulsopplevelse, selv om vinden bet godt i kinnene.

Været hindret likevel ikke en mengde småbarn, større barn, unge og voksne i å møte opp for å gå nissemarsjen. Og de holdt også ut til de fikk hjulpet ordfører Berit med å rope på nissen. Årets nisse hadde med seg en alv, og det var glede da de to endelig kom kjørende med hest og vogn.

Nissen het Eirik Johansen, og alven var egentlig Håvard Dyrø, og sammen skapte de to en flott julestemning der de sto og sang før juletreet ble tent. Publikum glemte at de frøs, og sang med. Og så ble det selvfølgelig godteposer til de små.

Etterpå valgte mange å stikke bortpå skolen, hvor de kunne varme seg med risengrynsgrøt og filmvisning. Og det gjorde trolig godt for småfrosne øyværinger.