Nå kan detaljprosjekteringen av kulturhus og ny videregående skole begynne, etter at en samspillavtale ble underskrevet av ordfører Berit Flåmo, kultursjef Knut Arne Strømøy, rektor Bjørnar Johansen, representanter for Sør-Trøndelag fylkeskommune og Stjern entrepenør AS. Avtalen skal ende opp i et endelig forprosjekt med pris 1.desember i år, før spaden endelig settes i jorda i mars 2013.

- Jeg tenker på våre innbyggere og ungdommen vår, og at det nå begynner en fremtid for å utvikle havbruksnæringen videre. Dette er en historisk dag for Frøya kommune, og jeg tror også for fylkeskommunen.  Og jeg vil takke Gustav Witzøe som har vært med som en stor bidragsyter og kommer med tanker og innspill, sa Flåmo da avtalen ble underskrevet.

For rektor Bjørnar Johansen er dette slutten på en lang prosess for å få til en ny videregående skole, men starten mot ny hverdag når skolen står endelig ferdig. Han var bare et stort smil i dag.

- Det er klart jeg er glad i dag, etter alt tiden vi har brukt på dette. Vi er stolte av utdanningen vi allerede har i regionen, og det er utrolig viktig at vi utvikler utdanningen videre slik at vi bidrar til å utvikle havbruksnæringen videre. Det har vært en fryd å samarbeide med bygg og eiendom i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Nå ser jeg bare frem til å flytte inn i ny skole 17.mai 2014. Nå ligger ansvaret på dere, sa Johansen med henvisning til Stjern entrepenør.