Charlotte Audestad fra Hitra har alltid hatt gitaren sin med seg. Helt fra hun var barn har hun spilt gitar og sunget, og hun har deltatt på UKM flere ganger. Nå har hun flyttet tilbake til Trondheim for å satse hardt på gitar og trønderske tekster. Hun har gitt ut singlene ”På ryggen i parken” og ”På feil si’ av vei’n”, men det er mye som tyder på at Charlotte så absolutt ikke er på feil side av veien.

Charlotte og gitaren

- Det har egentlig alltid bare vært meg og gitaren. Jeg synger jo med den stemmen jeg har, som ikke er noen stor stemme. Tekstene er det viktige for meg. Det er tekstene jeg vil formidle, forteller hun.

I en burdsag i sommer møtte hun Roar Westerås, en mann med mange år i musikkbransjen bak seg.

- Jeg spilte i en bursdag, og der møtte jeg Roar, som fortalte meg at jeg har mye å fare med. Så da tenkte jeg ”tja, kanskje jeg har det?” Han mente jeg burde flytte tilbake til Trondheim og saste på musikken her. I Oslo er trøndersk sjarmerende og søtt, men man må satse lokalt. Det er her det er nært. Her kan det bli stort. Og hvorfor skal man skrive på engelsk når det er trøndersk som er språket mitt? Hvorfor driver jeg med musikk? Jo, det er jo for at jeg vil si noe. Jeg har noe jeg vil dele, og da gjør jeg jo det best på mitt eget språk.

Charlotte tar en pause, før hun fortsetter.

- Jeg hadde ingen planer om å flytte hjem igjen, men sånn ble det altså. Jeg flyttet fra Oslo etter å ha bodd der i 6 år, og returnerte til Trondheim og Roar ble manageren min, oppsummerer hun

Det angrer hun ikke på. Etter at hun har gitt ut to singler og flyttet tilbake til bartebyen, har oppdragene stått i kø. I november ble låten hennes ”På ryggen i parken” ble kåret til ”Ukens Norske” på Radio Norge.

- Nå kan jeg jo leve av musikken. Jeg føler meg veldig privilegert.

Debutalbum klart

Debutalbumet hennes er ferdiginspilt, men ikke utgitt.

- Det tar litt tid å få ut albumet. Jeg ble ferdig med innspillinga i mai, men regner ikke med å gi den ut før i mars neste år. Det er jo først når man har sluppet plata at folk vet at de har ventet på det, smiler tjueåtteåringen.

Imens har hun begynt å jobbe med neste album.

- Man er jo ikke ferdig som artist når man har gitt ut en plate. Man må alltid se videre. Man vil alltid ha mer, smiler hun.